Άμυνα Διπλωματία

“Ρωσική λίμνη” o Εύξεινος Πόντος!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Ουκρανίας, με την Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν να ενισχύουν σημαντικά τις μόνιμες αεροναυτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Πέρα από τις έκτακτες «μεταγραφές» αεροσκαφών και πλοίων, ο Ρωσικός Στόλος στην Μαύρη Θάλασσα αναβαθμίζεται σημαντικά με την απόκτηση μεγάλου αριθμού πολεμικών πλοίων τις επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος του 2019.

Συγκεκριμένα, τρία νέα πολεμικά πλοία θα τεθούν σε υπηρεσία με τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας τον Δεκέμβριο και ένα ακόμα θα ενταχθεί στο στόλο στις αρχές του 2019, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο Διοικητή του Στόλου, Αντιναύαρχο Alexander Moiseyev.

«Μέχρι το τέλος του έτους, θα υποδεχτούμε τη κορβέτα Orekhovo-Zuyevo, το ναρκοθυρευτικό Ivan Antonov και το περιπολικό πλοίο Vasily Bykov και στις αρχές του 2019 θα υποδεχτούμε επίσης το περιπολικό πλοίο Dmitry Rogachev», δήλωσε ο διοικητής του Στόλου.

Τα τελευταία χρόνια, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας έχει ανανεώσει πλήρως τα υποβρύχια και τα παράκτια συστήματα πυραυλικής άμυνας – τα νέα συγκροτήματα Bal και Bastion προστατεύουν ολόκληρη την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο διοικητής.

Επίσης, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει λάβει τρεις νέες φρεγάτες, πυραυλακάτους και άλλα πλοία, τα οποία επιχειρούν ήδη στη Μαύρη και Μεσόγειο Θάλασσα.

Επίσης, νέα αεροσκάφη Sukhoi Su-30SM εντάσσονται στο δυναμικό της πολεμικής αεροπορίας του Ναυτικού.

Εντός του 2019, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας σκοπεύει να ολοκληρώσει τις δοκιμές και να εντάξει στο στόλο του δύο νέες πυραυλακάτους εξοπλισμένες με πυραύλους Kalibr και το ρυμουλκό Sergei Balk.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο με ασκήσεις πραγματικών πυρών στα ανοικτά της Κριμαίας

Σε μία ακόμα κίνηση εντυπωσιασμού και εμπέδωσης της ισχυρής στρατιωτικής της παρουσίας στην Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία προχώρησε ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, πραγματοποιώντας ασκήσεις βολές κατά εικονικών στόχων επιφανείας.

Τα αμυντικά αντι-πλοϊκά πυραυλικά συστήματα Bal και Bastion συμμετείχαν στην άσκηση επιβεβαιώνοντας τις ικανότητες τους να καταστρέφουν στόχους επιφανείας σε μεγάλες αποστάσεις.

«Προσωπικό των συστημάτων παράκτιων πυραύλων Bastion and Bal του στόλου της Μαύρης Θάλασσας μαζί με τα κινητά παράκτια συστήματα αναγνώρισης διεξήγαγαν προγραμματισμένες ασκήσεις βολών ανοικτά της Κριμαίας για να εκπαιδεύσουν τις πρακτικές τους δεξιότητες στην πραγματοποίηση προσομοιωμένων πυραυλικών χτυπημάτων», ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Tass

Πηγή: https://www.iellada.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν