Κυρίως Θέμα Πολιτική

“Σχέδιο Δολοφονίας” Καραμανλή: Μια μεγάλη επικοινωνιακή φούσκα

Έχει γίνει πλέον ανέκδοτο σε κάποιους κύκλους σοβαρών σχολιαστών (κυρίως του εξωτερικού) το περίφημο σχέδιο της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή του νεότερου. Υποτίθεται πως εξυφάνθηκε από τους Αμερικανούς λόγω της προσέγγισης που είχε κάνει η κυβέρνησή του με τους Ρώσους.

Το 2009, όταν η ΝΔ έχασε τις εκλογές από το ΠΑΣΟΚ με εκείνο το ποσοστό διαφοράς 10,5%, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έψαχνε για δικαιολογίες. Ο εξάδελφός του υπουργός στις κυβερνήσεις του, δεν κατέβηκε στις εκλογές χαρακτηρίζοντάς τες μεγάλο λάθος για την παράταξη.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γνώριζε από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση της οικονομίας και τις ανεύθυνες επιλογές του οικονομικού του επιτελείου (Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου). Επίσης γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να γίνει και το έλεγε: “πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα”.

Η αμετροέπεια του Γιώργου Παπανδρέου από την άλλη πλευρά, που κι αυτός γνώριζε άριστα την κατάσταση της οικονομίας, υπήρξε παροιμιώδης στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ. Μια εκστρατεία άριστα σχεδιασμένη κι εκτελεσμένη σε πολλά επίπεδα που απέδωσε το απίστευτο ποσοστό του 10,5% από τη δεύτερη, καταϊδρωμένη και κουρασμένη Νέα Δημοκρατία.

Να πάμε κι ακόμα παραπέρα; Το Βατοπέδι και οι επικοινωνιακές ντρίπλες του συμπαθούς  Θόδωρου Ρουσόπουλου δεν είχαν πιάσει με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποπεμφθεί με άκομψο τρόπο. Πολλές αποφάσεις στο επίπεδο της εθνικής στρατηγικής παίρνονταν στο πόδι (όπως άλλωστε και σήμερα) και μια απ’ αυτές ήταν η προσέγγιση με τη Ρωσία. Μάλιστα στις 29 Απριλίου 2007 υπέγράφη μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή μνημόνιο συνεργασίας. Αυτό αφορούσε τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream και όλοι έλεγαν τότε πως αποτελούσε την εκκίνηση διαπραγματεύσεων που θα διαρκέσουν από 18 μήνες ως δύο χρόνια.

Βέβαια η Αμερικανική πλευρά δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα για τη συμφωνία και τα κοινοποιημένα τηλεγραφήματα (Wiki Leaks) το αποδεικνύουν. Τώρα για ποιο λόγο θα έπρεπε να φύγει από τη μέση ο Καραμανλής, ειδικά από τους Αμερικανούς, κανένας δε μπορεί να πει με βεβαιότητα.

Από την άλλη πλευρά όμως είχαμε και τις περίφημες υποκλοπές του 2004 – 2005 που κι εκεί τα πάντα είναι σκοτεινά. Κάτι είπαν για υπαλλήλους της ΕΥΠ που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, κάτι για υπουργούς που έμπαζαν στο γραφείο τους όποιον λάχαινε, κάτι για Σερβική πρεσβεία, κάτι για Ρώσους πράκτορες, αλλά τελικά κανείς δεν ξέρει. Μετά ανακαλύψαμε το “Σχέδιο Πυθία” και άρχισε το γαϊτανάκι για το ποιο δικαστήριο θα κρίνει την υπόθεση.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στο σημείο σήμερα ένα ρωσικό δίκτυο να αναφέρει σε ντοκιμαντέρ του  το σχέδιο εξόντωσης Καραμανλή.

Το παρακάτω βίντεο είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για όσους ξέρουν ρωσικά!

Βέβαια όλο το ντοκιμαντέρ στηρίζεται σε εικασίες και κυρίως στις φήμες που προήλθαν από Ελληνικές πηγές. Έρχεται δε τη στιγμή που η αριστεροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τακιμιάσει με την Αμερικανική κυβέρνηση και έχει βγεί στη γύρα να βρεί λεφτά καθότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στα οικονομικά και θα έχουμε και νέες εκπλήξεις.

Τα “ξανθά αγόρια” όμως δε φαίνονται διατεθειμένα να βοηθήσουν την όλη κατάσταση και για να δημιουργήσουν ντόρο έβγαλαν στη φόρα το ντοκιμαντέρ το οποίο στερείται κάθε σοβαρότητας.

Όσο για τους κατασκόπους και τους πράκτορες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, είναι κοινό μυστικό πως από τις αρχές του Β’ Παγκοσμιού Πολέμου και εντεύθεν η πατρίς είναι θέρετρο αναψυχής, διαλογισμού και αποκατάστασης γι’ αυτούς. Κατά καιρούς όλο και κάποιος είναι απρόσεχτος (με ή χωρίς τη θέλησή του) και ακούγεται κανένα μπάμ ή γίνεται καμιά σύλληψη, έτσι για το καλό.

Πάντως, καμία σοβαρή πηγή, κανένας σοβαρός αναλυτής και καμία ενέργεια δεν αποτελεί ένδειξη πως υπήρξε ποτέ σχέδιο είτε ανατροπής είτε δολοφονίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το βέβαιο είναι πως από την πλευρά του υπήρξε ανικανότητα να ελέγξει τα δημόσια οικονομικά και να κυβερνήσει τη χώρα.

Πηγή: https://www.armynow.net

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας