Εθνικά Θέματα

Σε ποιες χώρες η Τουρκία διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις [χάρτης]

Χάρτης που διακινείται στα social media υποστηρίζει ότι η Τουρκία διατηρεί στρατιωτική παρουσία σε 15 διαφορετικές χώρες.

Σύμφωνα με χάρτη στελέχους της Ένωσης Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων της γειτονικής χώρας που αναρτήθηκε στο Twitter, η Τουρκία φέρεται να έχει στρατιωτικές δυνάμεις σε 15 χώρες.

Ο επίμαχος χάρτης, ο οποίος -πάντως- δεν αποτελεί επίσημο κρατικό έγγραφο, περιγράφει την παρουσία του τουρκικού στρατού στο εξωτερικό.

Με βάση το περιεχόμενο της ανάρτησης, η γειτονική χώρα διατηρεί στρατεύματα στις παρακάτω χώρες:

Κύπρο, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσοβο, Κατάρ, Σομαλία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Λίβανο, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Αλβανία, Σουδάν και Λιβύη.

Όπως σημειώνει το sputnik, στις περισσότερες περιπτώσεις, η τουρκική παρουσία εντάσσεται στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών ή διεθνών αποστολών του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Εθνών.

Εξαίρεση φυσικά, αποτελεί η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κύπρο, η οποία επήλθε ως συνέχεια της τουρκικής εισβολής το 1974.

Η τελευταία χρονικά στρατιωτική επιχείρηση αφορά τη Λιβύη, μετά και τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Πηγή: https://www.in.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας