Πολιτική

Σε συναγερμό Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ για να αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

-Πολιτική ρευστότητα προκαλεί το Σκοπιανό και η οικονομία

-Χωρίς αιφνιδιασμό η τακτική Τσίπρα στους αντιπάλους του

-Πόλωση διχασμός και σκληρή σύγκρουση

Με εκλογικούς ρυθμούς ήδη κινούνται τα επιτελεία σε Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ παρατηρώντας όλη την κινητικότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Κυρίως δε, έχει να κάνει με το γεγονός πως όλο και περισσότεροι υπουργοί ο ένας μετά τον άλλον βγαίνουν και μιλάνε επίσημα πλέον για το τι θα γίνει στην περίπτωση που ο κ. Καμμένος επιμείνει στη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών και την καταψηφίσει με όποιον τρόπο.

Πάνω στο ίδιο βήμα προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που ευθέως έκανε λόγο για αποχώρηση των βουλευτών των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ψηφίζουν τα νομοσχέδια.

Πιο αποκαλυπτικός ωστόσο ήταν για άλλη μια φορά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης που επέμεινε στην αλλαγή κυβερνητικής πλειοψηφίας σημειώνοντας ότι υπάρχουν βουλευτές που θα ψηφίσουν την κύρωση της συμφωνίας για τα Σκόπια.

Όλα αυτά κάνουν τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να προετοιμάζονται κατάλληλα για τις εκλογές καθώς θεωρούν πως ανά πάσα στιγμή ο κ. Τσίπρας στην κατάσταση που βρίσκεται μπορεί να τις προκηρύξει. Άλλωστε το στοιχείο του αιφνιδιασμού το έχει απολέσει και τα πράγματα είναι πολύ καθαρά για τους δρόμους που θα ακολουθήσει. Για αυτό και οι επιτελείς των δυο αρχηγών προετοιμάζονται για την πιο σκληρή μάχη που δόθηκε ποτέ τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζουν άλλωστε ότι το μείγμα της πολιτικής αντιπαράθεσης που θα θέσει στο τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως λένε θα είναι αυτό της διχόνοιας της πόλωσης και της τυφλής σύγκρουσης.

Στο ΚΙΝΑΛ είναι προετοιμασμένοι και ξέρουν ότι ο πολιτικός τους αντίπαλος που κυρίως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε τι γήπεδο θα παίξει. Θα ανασύρει όλους τους σκελετούς που το ίδιο το ΚΙΝΑΛ είχε ξεκρεμάσει από τις κρεμάστρες εδώ και πολλά χρόνια επιδιώκοντας όπως λένε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνδυάσει τα φαινόμενα διαφθοράς πρώην υπουργών του με την σημερινή πολιτική ηγεσία κάνοντας σπέκουλα ώστε αν μπορέσει να τους εξαερώσει πολιτικά. Ωστόσο εκείνο που παρατηρούν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά , είναι πως συγκριτικά με όλες τις προηγούμενες φορές υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο 70% των νομών της χώρας για υποψηφιότητες στελεχών ενόψει των εθνικών εκλογών κάτι που δύσκολα το ερμηνεύουν στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ήδη προγραμματίζεται μια εβδομάδα μετά την εκδήλωση για τον έναν χρόνο από την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στην Αθήνα , θα συνεδριάσει η ΚΕ του κόμματος που θα εγκρίνει και τους πρώτους διακόσιους υποψήφιους από διάφορες εκλογικές περιφέρειες με αναμονή βεβαίως τι θα γίνει με τις υποψηφιότητες των κορυφαίων που έτσι και αλλιώς θα είναι μια άλλη συζήτηση με τη Φώφη Γεννηματά.

Στη Νέα Δημοκρατία το ερώτημα που έχουν είναι πολύ συγκεκριμένο: Τι ποσοστό θα τους δώσει ο ελληνικός λαός αφού όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με περίπου δέκα μονάδες. Στην Πειραιώς οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πεπεισμένοι ότι ο πόλεμος που θα δεχτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανηλεής. Θα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο των πολιτικών τους αντιπάλων με την ίδια ακριβώς φρασεολογία. Τη διαφθορά που εκδηλώνεται από το παλαιό πολιτικό σύστημα που έχει κατατάξει ο κ. Τσίπρας τη Ν.Δ αυτή θα είναι η μόνιμη κατηγορία της κυβερνητικής πλειοψηφίας εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όπως γνωρίζουν από τη ΝΔ πάνω εκεί θα γίνει και η μεγάλη σύγκρουση περιμένοντας φυσικά να έρθουν στην επιφάνεια υποθέσεις τις οποίες όπως λένε μεθοδεύει η κυβέρνηση.

Στη Νέα Δημοκρατία μιλάνε ήδη για νοσηρό πολιτικό κλίμα που θα πλήξει προεκλογικά τη χώρα , θα διαιρέσει τους πολίτες θα διχάσει την κοινωνία που ήδη είναι οικονομικά εξαντλημένη και θα θυμίσει εποχές που η πόλωση βρισκόταν στα ύψη. Το οπλοστάσιό της κινείται ανάλογα με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας στις υποθέσεις που ήρθαν το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα σαν και αυτές που ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανάμεσα στους πρωτοκλασάτους υπουργούς. Πάνω σε αυτό στέκεται η Νέα Δημοκρατία θεωρώντας και αυτή με την σειρά της όπως θεωρεί και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε για την ίδια, ότι τον έχει βάλει στη γωνία και τον ελέγχει για τις καταγγελίες περί χρηματισμού κλπ. Κάτι φυσικά που δεν αποδέχεται η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός όταν μίλησε για τον Τζ. Σόρος.

Επομένως με μαθηματική ακρίβεια το πολιτικό σύστημα της χώρας οδηγείται σε πολύ σκληρή σύγκρουση και το ερώτημα είναι αν τελικά έχουμε ως χώρα τέτοια πολυτέλεια που μπορούμε ως έθνος και ως κοινωνία να αυτοκτονούμε.

Πηγή: https://thecaller.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post