Ένοπλες Δυνάμεις

Σεμινάρια στο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού

Πραγματοποιήθηκαν, από 19 έως και 21 Ιουλίου 2017, στο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού (ΚΒΙΕΣ), εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την αντιμετώπιση εκτάκτων και οξέων περιστατικών, που απειλούν τη ζωή των στρατιωτικών σκύλων κατά τη θερινή περίοδο, όπως θερμοπληξία, δήγματα φιδιών και εντόμων και άλλα.

Σκοπός   των   σεμιναρίων,   ήταν   όχι   μόνο   η   διασφάλιση   της   επιχειρησιακής ετοιμότητας   των  Στοιχείων  Στρατιωτικά  Εκπαιδευμένων  Σκύλων  –   Συνοδών  (ΣΕΣ-Σ), αλλά   και   η   προάσπιση   της   ευζωίας των   στρατιωτικών σκύλων,   όπως   αυτή   υπαγορεύεται από την κτηνιατρική δεοντολογία και την υφιστάμενη νομοθεσία.

Στα σεμινάρια συμμετείχε το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού ειδικότητας «Συνοδού Στρατιωτικού Σκύλου» που υπηρετεί στο Λεκανοπέδιο Αττικής και οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν από Αξιωματικούς Κτηνιάτρους της Κτηνιατρικής Κλινικής του ΚΒΙΕΣ.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων ήταν ιδιαίτερα αυξημένο,   γεγονός   που   αντικατοπτρίζει   τόσο   τον   υψηλό   επαγγελματισμό του προσωπικού, όσο και την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με το σκύλο / συνεργάτη του.

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας