Διεθνή

Σφίγγει τα χαλινάρια των Τουρκοκυπρίων η Τουρκία

«Πότε απαγορεύτηκαν βιβλία σ’ αυτήν τη χώρα; Πότε απαγορεύτηκαν στην Κύπρο τραγούδια;»

Πιέσεις ασκεί η Τουρκία στους Τουρκοκυπρίους, περιορίζοντας πολλά από τα δικαιώματα τους όπως κάνει και στην ενδοχώρα, γράφει η Εσρά Αϊγκίν στην Cyprus Mail.

«Ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι», γράφει η Αϊγκίν, «έχουν φτάσει σε σημείο να αναρτούν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ακυρώνουν τα σχέδια τους για ταξίδια στην Τουρκία και ψάχνουν εναλλακτικές διαδρομές όταν ταξιδεύουν αλλού».

«Πλήθος είναι επίσης οι αναφορές ότι η αστυνομία πρόσφατα ξεκίνησε να συλλαμβάνει και να ανακρίνει κόσμο για κατοχή κάποιων βιβλίων και τραγουδιών.»

Η Τουρκία άνοιξε πρόσφατα μια υπόθεση εις βάρος δύο δημοσιογράφων της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Afrika, η οποία επέκρινε ανοιχτά την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας.

Δύο Τουρκοκύπριοι ακαδημαϊκοί που εργάζονται στην τουρκική περιοχή της Κύπρου συλλήφθηκαν επίσης στην Τουρκία, καθώς υπέγραψαν αίτημα ενάντια στην συνεχόμενη διαμάχη νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

«Η αστυνομία παρενοχλεί κόσμο για κατοχή απαγορευμένων βιβλίων», δηλώνει o Σάμι Οζουσλού στην τουρκοκυπριακή καθημερινή εφημερίδα Yeniduzen.

«Πότε απαγορεύτηκαν βιβλία σ’ αυτήν τη χώρα; Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η αστυνομία συνέλαβε κάποιον στην Φαμαγκούστα επειδή άκουγε κουρδικά τραγούδια. Πότε απαγορεύτηκαν στην Κύπρο τραγούδια;»

Ο Τούρκος πρόξενος του νησιού Ντέργια Κανμπάι πιέζει τις αρχές να αλλάξουν τους νόμους και να διευκολύνουν την τουρκική κυβέρνηση να διώξει τους πολιτικούς της εχθρούς στην περιοχή», λέει η Αϊγκίν.

Πηγή: https://newpost.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας