Εθνικά Θέματα

Σκόπια: Αλβανός βουλευτής δεν θέλει οι Αλβανοί να έχουν ‘μακεδονική’ ιθαγένεια

Ο βουλευτής Φαντίλ Ζέντελι του κόμματος Besa στο οποίο ηγείται ο Μπιλάλ Κασάμι, μετά από συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, Ζόραν Γιάνκοβιτς, δήλωσε ότι υπάρχουν αμφιλεγόμενα σημεία στο τμήμα της ιθαγένειας. 

«Δεν θέλουμε να αποτελέσουμε εμπόδιο στην πορεία προς το ΝΑΤΟ, αλλά πιστεύουμε ότι η ευθύνη βρίσκεται σε εκείνους που έχουν αλλάξει τους κανόνες κατά την περίοδο πριν από τις συνταγματικές αλλαγές», είπε.

Ο Ζέντελι ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μπουγιάρ Οσμάνι, να πάει μια βόλτα στο Τσαΐρ (σημ. προάστιο των Σκοπίων που ζουν κυρίως Αλβανοί) και να ρωτήσει τους κατοίκους εάν θέλουν να έχουν ιθαγένεια ‘μακεδονική’.

«Εάν κάποιος από αυτούς υποστηρίξει την ΄μακεδονική’ ιθαγένεια, τότε και εμείς ως κόμμα θα το υποστηρίξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, ανησυχεί για το αίτημα αυτό του αλβανικού κόμματος για την ιθαγένεια, γιατί οι οκτώ βουλευτές του VMRO-DPMNE που συγκρότησαν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα και οι οποίοι ψήφισαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών, τίθενται εναντίον οποιαδήποτε πρόσθεσης στο τμήμα περί ιθαγένειας.

Από ότι φαίνεται τα παζάρια θα συνεχισθούν, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

ako.mk

The Hellenic Information Team

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν