Εθνικά Θέματα

«Σκυλιασμένοι» οι Αλβανοί: Εισβάλλουν σε σπίτια Ελλήνων για να βρουν την Σημαία του Κατσίφα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρνήθηκε να μιλήσει «αλβανικά» σε ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ

«Κόκκινο» πανί για τις αλβανικές Αρχές φαίνεται ότι είναι η μεγάλη ελληνική σημαία, που προκάλεσε αίσθηση κατά το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, χθες το μεσημέρι στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αμέσως μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας Αλβανοί αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια ομογενών ψάχνοντας να βρουν τη σημαία-συμβολο για να την κατάσχουν ως τεκμήριο… ελληνικού αλυτρωτισμού.

Ακόμη και οι συλληφθέντες ομογενείς που κατέληξαν για περισσότερες από επτά ώρες στον Αστυνομικό Σταθμό Αργυροκαστρου χθες το απόγευμα, για… εξακρίβωση στοιχείων, ρωτήθηκαν πιεστικά από τους Αλβανούς αστυνομικούς, για το που βρίσκεται η σημαία και πως πέρασε τα σύνορα για να εμφανιστεί στην κηδεία του Κατσίφα σκεπάζοντας το φέρετρο.

Όπως σχολιάζει το Protothema.gr, την σημαία έραψε ο άτυχος ο ομογενής, που εκτελέστηκε ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία τον περασμένο Ιανουάριο, που παραβρέθηκε μαζί με συμπατριώτες του.

Ομογενείς ζητούν την άμεση παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να μην καταλήξει σε αλβανικά χέρια η σημαία – σύμβολο του Κατσίφα, που αποτελεί και εθνικό σύμβολο της μειονότητας.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την ελλαδική κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία δεν αναγνωρίζει, μέσω επισήμων χειλιών βουλευτών της, τον Κατσίφα ως ήρωα.

Δείτε στο πρώτο βίντεο, στο 4.10, ποιους ομογενείς συνέλαβαν οι Αλβανοί, με τον πρόεδρο τους ΚΕΑΔ, κ. Ντουλέ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), στο δεύτερο βίντεο να αρνείται να μιλήσει αλβανικά, παρά την επιμονή των Αλβανών δημοσιογράφων.

Πηγή: https://www.el.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας