Άμυνα Διπλωματία

Σμύρνη: Τεστ κορωνοϊού στη μέση του δρόμου (ΦΩΤΟ)

Ακόμη και στη μέση του δρόμου κάνουν τεστ για κορωνοϊό στη Σμύρνη, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτριά μας Μαρία Ζαχαράκη.

Η νομαρχία της πόλης του Αιγαίου έστησε ένα υπαίθριο «εξεταστήριο» στην αποβάθρα της συνοικίας Καρσίγιακά και στο πάρκο Οσμάνμπεϊ στην πόλη της Σμύρνης με δύο άτομα ιατρικό προσωπικό, τα οποία παίρνουν δείγμα από το λαιμό και τη μύτη του εξεταζόμενου και στη συνέχεια τα τοποθετούν μέσα σε ειδικό σωληνάριο και το στέλνουν σε μικροβιολογικό εργαστήριο για έλεγχο.

Οι πολίτες μαθαίνουν το αποτέλεσμα αργότερα ή έπειτα από ημέρες μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υγείας e-nabiz. Αν είναι θετικό, τότε υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας επικοινωνούν με τον ασθενή και τον κατευθύνουν αναλόγως.
Ήδη ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων έχει σπεύσει να εξεταστεί, από τη στιγμή που έγινε γνωστό το επιτόπιο τεστ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δήμος Άγκυρας: 1000 λίρες μετρητά σε πληγείσες οικογένειες από τον κορωνοϊό

Ο δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, (προσκείμενος στην αντιπολίτευση) ξεκίνησε σήμερα να προσφέρει την οικονομική βοήθεια 1000 λιρών (140 ευρώ), που είχε εξαγγείλει, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει οικογένειες που χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό χάνοντας τις δουλειές τους.

Ο δήμος θα προσφέρει μία κάρτα μετρητών με 1000 λίρες σε 17.492 ανθρώπους, 11.407 εκ των οποίων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ανάμεσα στις επαγγελματικές ομάδες που θα προσφέρει οικονομική βοήθεια είναι οικοδόμοι, καθαρίστριες, υπάλληλοι καφενείων, ταξιτζήδες, οδηγοί, ράφτες, κομμωτές, κουλουροποιοί και υπαίθριοι μουσικοί.

Πηγή: https://www.sigmalive.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post