Εθνική Άμυνα

Σώμα Υπαξιωματικών: Τι έλεγε για τη ΣΜΥ ο Στεφανής το 2013 VIDEO

Σώμα Υπαξιωματικών: Τι έλεγε για τη ΣΜΥ και τους υπαξιωματικούς ο ΥΦΕΘΑ Στεφανής το 2013 – Ντοκουμέντο από τότε που ήταν υποστράτηγος

«Είναι δυνατόν να εξελιχθεί περεταίρω η Σχολή; Βεβαίως και είναι δυνατόν» έλεγε ο Αλκιβιάδης Στεφανής όταν ως υποστράτηγος ήταν διευθυντής του Δ’ Κλάδου ΓΕΣ.

Σε ένα video – ντοκουμέντο που εντοπίσαμε, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής της διοίκησης της ΣΜΥ, ο Αλκιβιάδης Στεφανής ακούγεται να μιλά για τις προοπτικές της Σχολής:

«Θα χαρούμε να εισπράτουμε αυτό το θαυμαστό προϊόν της Σχολής που είναι οι μόνιμοι υπαξιωματικοί».

Μεταξύ άλλων την χαρακτηρίζει ως «κόσμημα» για τον ελληνικό Στρατό και ως το καλύτερο παράδειγμα ότι θα βγούμε από την κρίση.

Σήμερα ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έρχεται ο ίδιος να προτείνει το αμερικανικό μοντέλο, το οποίο προϋποθέτει το κλείσιμο της Σχολής, καθώς δεν προβλέπει Σχολές Υπαξιωματικών.

Η ΣΜΥ στο μεταξύ, αναβαθμίστηκε και έγινε τριετής. Τα μόρια για την είσοδο στην Σχολή είναι πολύ υψηλά σε σχέση με άλλες σχολές, ενώ πολλοί σπουδαστές θα μπορούσαν να είχαν μπει με τα μόριά τους στην Ευελπίδων.

Ένα χρόνο μετά την αναβάθμιση της ΣΜΥ, ο ΥΦΕΘΑ θέτει στο τραπέζι το Σώμα Υπαξιωματικών, με καταληκτικό βαθμό αυτόν του ανθυπασπιστή, κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων και των υπαξιωματικών θεωρεί ότι είναι υποβάθμιση.

Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος αλλά, ακολουθώντας αυστηρή ιεραρχία ζητήθηκαν οι προτάσεις του ΓΕΕΘΑ επί του θέματος.

Η ημερομηνία υποβολής των προτάσεων έχει παρέλθει και κατά πάσα πιθανότητα, έχουν υποβληθεί.

Το θέμα πάντως εξακολουθεί να προκαλεί έντονες αντιδράσεις και πολλοί είναι αυτοί που υπόσχονται ότι η ΝΔ δεν θα δει την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές, εάν προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων Στεφανή.

Δείτε το σχετικό βίντεο. Το επίμαχο απόσπασμα ξεκινά από το 04:40′

Πηγή: https://www.armyvoice.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας