Σώματα Ασφαλείας

Σπείρα χρηματοκιβωτίων: Το λάθος που τους «πρόδωσε» και οι συνομιλίες τους με τα θύματα

Τον τρόπο δράσης της σπείρας των χρηματοκιβωτίων αποτυπώνουν με κάθε λεπτομέρεια τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά τη σύλληψη 15 μελών της διαβόητης συμμορίας έπειτα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» το μεγάλο λάθος των δραστών, αυτό που τους «πρόδωσε», ήταν το γεγονός ότι σε μια από τις ληστείες και συγκεκριμένα στη γαλακτοβιομηχανία «Όλυμπος» στις 17 Ιανουαρίου 2017 στο Καπανδρίτι, φεύγοντας τους έπεσε ένα από τα επιχειρησιακά κινητά που χρησιμοποιούσαν για να μιλούν με τους «τσιλιαδόρους» την ώρα της ληστείας.

Από εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ εύκολο για τους αστυνομικούς να τους εντοπίσουν, αν και πέντε βασικά μέλη της συμμορίας δεν έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους και ο βασικός αρχηγός ενώ υπάρχει και μεγάλος αριθμός αταυτοποίητων μελών.

Οι ληστές που συμμετείχαν σε κάθε ληστρική επιδρομή είχαν ανοιχτές τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσά τους και με τους «τσιλιαδόρους» που ήταν επιφορτισμένοι με το να τους ειδοποιούν είτε για αστυνομική παρουσία, είτε για φύλακα ασφαλείας, ενώ είχαν εντολές να ρίχνουν καρφιά σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στους στόχους προκειμένου να σκάνε τα λάστιχα εκείνων που μπορεί να τους καταδίωκαν. Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα 18χρονο μέλος της συμμορίας με βίαιη συμπεριφορά που έμενε στο στρατόπεδο Καποτά και σχεδόν σε κάθε ληστεία φορούσε παπούτσια που φωσφόριζαν στο σκοτάδι.

Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες τους προκύπτει η βιαιότητα της δράσης τους

Δράστης: Κάτσε κάτω, μη κουνιέστε. Σε πυροβόλησα, μην μην κουνιέσαι. Είναι κανένας άλλος εδώ; Έτσι, ακίνητοι. Μη φοβάστε. Πες μου αλήθεια. Πάτησες κανένα κουμπί (συναγερμό);
Δεύτερος ληστής : Άσε τον αυτόν, μην του δένεις τα χέρια, δέσε και τον άλλον. Άνοιξέ μου την γκαραζόπορτα. Έχεις αυτοκίνητο;
Φύλακας: Όχι…
Δράστης:Μην κάνεις μ…, στην άναψε, πρόσεχε.
Δεύτερος ληστής: Τι είναι αυτό; Δεν το βλέπεις τι θέλει να κάνει;
Δράστης: Δεν θα κάνει τίποτα. μην αγχώνεσαι, όπλο κρατάω. Είσαι χαζός; (ρωτάει τον φύλακα).
Φύλακας: Όχι

Σε μία άλλη ληστεία έχουν ακινητοποιήσει δύο φύλακες και ρωτούν για τα χρηματοκιβώτια.
Ληστής: Δώσε μου ένα tire wrap. Εσύ δέσε τα πόδια σε αυτό το μ… Το χρηματοκιβώτιο πού είναι;
Φύλακας: Δεν ξέρω τίποτα για χρηματοκιβώτιο.
Ληστής: Τι αυτοκίνητο έχεις;
Συνεργός: Να σου πω, τα ξέρω όλα για σας και για όλα αυτά εδώ πέρα. Έχετε μπει στα γραφεία ρε;
Ληστής: Μη μιλάς εσύ ρε. Σε ρώτησε κανένας από μας;
Φύλακας: Για ποιο πράγμα;
Ληστής: Για το χρηματοκιβώτιο.
Φύλακας: Για το λογιστήριο δεν θέλετε;
Ληστής: Πες μας πού είναι το χρηματοκιβώτιο, έλα.
Φύλακας: Δεν ξέρω πολλά πράγματα.
Ληστής: Θα τα βρω και τα άλλα, πού είναι το χρηματοκιβώτιο πες μου. Πες μου, έχει τρία. Το ένα λογιστήριο, το άλλο διευθυντή και το τρίτο;
Φύλακας: Ποιο τρίτο;
Ληστής: Το τρίτο, ξέρεις ποιο. Για πάμε στου διευθυντή, έλα μαζί μου ένας.
Συνεργός: Πού τον πάτε;
Ληστής: Στου διευθυντή στο γραφείο το δεύτερο κουτί είναι. Ψηλέ πού είναι; Το τρίτο κουτί πού είναι; Εγώ ξέρω ότι ξέρεις, γι’ αυτό σε ρωτάω. Ελα μ… οι δυο μας είμαστε. Έχει συνεργό μέσα; Ένα κατσαβίδι παιδιά. Αυτό τι είναι; Ανοίξτε το. Μας χρειάζεται αυτός; Τα μάτια κλείσε, τα μάτια.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας