Ένοπλες Δυνάμεις

Στιγμιότυπα της Athens Flying Week 2018

Πριν λίγες ημέρες η διεθνής αεροπορική έκθεση Athens Flying Week 2018 στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, έδρα της 114 Πτέρυγας Μάχης.

H προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, τέτοια που να δείχνει ότι η αγάπη του κόσμου για την Πολεμική μας Αεροπορία αλλά και τα αεροσκάφη και την κατάκτηση των αιθέρων γενικότερα παραμένει σταθερή και απαράμιλλη.

Θεωρούμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικές όχι μόνο για την προβολή του έργου της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ως μία ευκαιρία για τον κόσμο να έρθει σε επαφή με κάτι το ιδιαίτερο και διαφορετικό.

Η εν λόγω έκθεση έχει γίνει πια θεσμός, αρκετά προβλήματα και παράπονα του παρελθόντος έχουν πια διευθετηθεί και κάθε χρόνο οι λάτρεις της αεροπορίας την αναμένουν με αγωνία τόσο για τις στατικές εκθέσεις όσο και -κυρίως-για τις αεροπορικές επιδείξεις.

Ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές και το ενδιαφέρον του κόσμου ιδιαίτερα της νέας γενιάς να δίνει δύναμη κι έμπνευση στους ιθύνοντες.

Mirage 2000-5 έμφορτο με πύραυλους MICA-IR και SCALP-EG
Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Alpha Jet της γαλλικής Αεροπορίας, μία απροσδόκητη συμμετοχή.
Το δεύτερο (εφεδρικό) αεροσκάφους της ισπανικής συμμετοχής που κατέπληξε το κοινό με τα εντυπωσιακά ακροβατικά του!
Μεταφορικό αεροσκάφος C-295 της πολωνικής Αεροπορίας, σε ρόλο υποστήριξης της πολωνικής συμμετοχής.
Να κι ο μπάρμπα-φάντομ. Τσιμούχα ακούς;;;!
Αναμφίβολα ο βασιλιάς της στατικής έκθεσης. Ένα από τα δυο V-22 των Αμερικανών Πεζοναυτών που κυριαρχούσε στο έδαφος με την επιβλητική του παρουσία, ειδικά δεδομένου ότι ήταν ανοιχτό στο κοινό που έκανε μεγάλη ουρά για να το περιεργαστεί…
Αναμφίβολα κάτι που δεν βλέπουμε κάθε μέρα…
Μέρος της στατικής έκθεσης υπερ-ελαφρών αεροσκαφών.
Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Μ-346 της ιταλικής Αεροπορίας
Μέρος της στατικής έκθεσης της εταιρείας μίσθωσης ελικοπτέρων Aero Services
Στιγμιότυπο από το μάλλον υποτονικό περίπτερο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Θα θέλαμε να δούμε περισσότερα για την δραστηριότητα της εταιρείας, ειδικά δεδομένου ότι δεν ήταν επισκέπτης στην έκθεση αλλά οικοδεσπότης αφού συστεγάζεται στην 114 ΠΜ.
Μέρος των διαθέσιμων αναμνηστικών θυρεών για τους επισκέπτες της έκθεσης σε κάποιο από τα περίπτερα. Δυστυχώς χωρίς παρουσία των μοιρών της ΠΑ φέτος.
Όχημα υποστήριξης της 331 Μοίρας
Το F-16 επίδειξης της βελγικής συμμετοχής, με εντυπωσιακή παρουσία στον αέρα, καθώς ο πιλότος του χαιρετάει τους θεατές
PZL-130 του πολωνικού ακροβατικού σμήνους Orlik, θαμώνες πλέον στις αεροπορικές επιδείξεις στην Ελλάδα, ήδη από το 2005!
CH-47 της Αεροπορίας Στρατού σε επίδειξη ισχύος στους ουρανούς της 114!
Αεροσκάφος Boeing 737 της ρουμανικής κυπριακών συμφερόντων αεροπορικής εταιρείας Blue Air, συνοδευόμενος από το F-16 ZEUS.
Το Boeing της Blue Air προσγειώθηκε κι έκανε μία διέλευση μπροστά από τους θεατές με ανοιχτά (!) τα παράθυρα του πιλοτηρίου και δυο σημαίες Ελλάδας και Ρουμανίας να εκτείνονται από αυτά
Στην συνέχεια το F-16 επιδείξεων της Zeus Demo Team κυριάρχησε στους αιθέρες…
Το πολωνικό ακροβατικό σμήνος Orlik επί τω έργω…
Ο Ισπανός πιλότος έκανε απίστευτα πράγματα με το F-18 του, μέχρι που σε έναν ελιγμό έφερε το αεροσκάφος στα όριά του αναγκάζοντάς το να σταθεί ακίνητο στον αέρα…
Το ακροβατικό αεροσκάφος Δαίδαλος δεν θα μπορούσε να λείπει από την περίσταση!
Ο «γιατρός» Μάρτιν Γκραφ με το ακροβατικό του διπλάνο, με σχήμα σαν να βγήκε από καρτούν, έκανε απροσδόκητα πράγματα ωστόσο.
Το ακροβατικό σμήνος PC-7 Team με το ομώνυμο ελβετικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος, κατά την διάρκεια της πτήσης επιστροφής στο Άκτιο, την δεύτερη μέρα της έκθεσης.
Το ακροβατικό CAP-21 είναι μόνιμος θαμώνας σε αεροπορικές επιδείξης σε όλο τον κόσμο κι από τα πιο ικανά στην κατηγορία του. Δεν θα μπορούσε να λείπει από την Τανάγρα! Εδώ, το «ασημένιο κοτόπουλο» ενώ χαιρετά τους θεατές…
Η συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού με ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο S-70 σε μία επίδειξη καταρρίχησης ειδικών δυνάμεων με τη μέθοδο fast rope
Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας σε μία καθιερωμένη επίδειξη αποστολής Έρευνας και Διάσωσης μάχης, με αναπαράσταση της διαδικασίας ανάκτησης πιλότου από άντρες της 31 ΜΕΕ
ΑΗ-64 της Αεροπορίας Στρατού σε επίδειξη ελιγμών, χρήσης των όπλων του και επιβολής στο πεδίο της μάχης…
Η ημέρα έκλεισε με μία υπέροχη πανσέληνο εκ δεξιών και ένα χρυσό ηλιοβασίλεμα εξ αριστερών.
Το νυχτερινό πρόγραμμα ήταν εξίσου εντυπωσιακό με το ημερήσιο με το ανεμοπλάνο να κάνει μαγικά πράγματα μέσα στο σκοτάδι. Εδώ, κατά την φάση της ρυμούλκησής του σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, από όπου αργότερα αποσπάστηκε από το αεροσκάφος φορέα και άρχισε το απίστευτο πρόγραμμά του, μόνο με την δύναμη των ρευμάτων του αέρα…

Περισσότερες φωτογραφίες:

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας