Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Στην Αθήνα βράβευσαν Τουρκία για διαχείριση μεταναστευτικού

Στην 14η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου βραβεύτηκε η Τουρκία.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου 2020 βράβευσε την χώρα για τις επιτυχείς εργασίες στην διαχείριση της μετανάστευσης
Η 14η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Εκεί, την Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησαν οι βουλευτές, κ.κ. Στέφανος Στεφάνου, Γιώργος Κ. Γεωργίου, Χρίστος Ορφανίδης και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Λαμβάνοντας το βραβείο, ο Ατάι Ουσλού είπε ότι το βραβείο παρέλαβαν εξ ονόματος του Τουρκικού Έθνους.

Πάντως, στα πλαίσια της συζήτησης για τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στην ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της νομιμότητας ως αρχής για αποφυγή των εντάσεων και επίτευξη της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι οι ξένες επεμβάσεις και η παρουσία ξένων στρατών σε Συρία και Λιβύη και οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και η υπογραφή παράνομων Μνημονίων με την Κυβέρνηση της Λιβύης παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία των κρατών, απειλούν την ειρήνη και πυροδοτούν τη βία. Χαρακτήρισε δε το πρόσφατα προταθέν αμερικανικό σχέδιο για επίλυση του Ισραηλο-Παλαιστινιακού ζητήματος ως ετεροβαρές και εκτός των διεθνώς συμφωνημένων παραμέτρων, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, όπως τόνισε. Επανέλαβε δε την θέση της Κύπρου για στήριξη της λύσης δύο κρατών με βάση τα σύνορα του 1967 και εντός του διαπραγματευτικού πλαισίου που ορίζει ο ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό πρόβλημα και την συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον τουρκικό στρατό, ο κ. Στεφάνου δήλωσε την ετοιμότητα της πλευράς μας να συνεχίσει τις άκνοες προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος, βάσει των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και κάλεσε την Τουρκία να πράξει το ίδιο. Εξέφρασε δε την θέση ότι η Κύπρος δεν θέλει την Τουρκία απέναντι της, αλλά συνεργάτιδα και καλό γείτονα και μπορεί αυτό να επιτευχθεί με την επίλυση του Κυπριακού και την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου και του λαού της, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα είναι συνδιαχειριστές της κοινής μας πατρίδας.

Πηγή: https://www.sigmalive.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας