Άμυνα Διπλωματία

Στρατιωτικό μέτωπο Λευκωσίας – Τελ Αβίβ κατά Άγκυρας: Το Ισραήλ έστειλε κατασκοπευτικό στη Κύπρο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα στέλνει από την μία επιστολή σοκ, η οποία δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα της Κύπρου στην περιοχή και από την άλλη, βάζει στο παιχνίδι και το Πακιστάν, κάτι που σημαίνει πως Αίγυπτος-Ελλάδα-Κύπρος και Ισραήλ, θα αντιμετωπίζουν από εδώ και πέρα τον άξονα Άγκυρας-Ισλαμαμπάντ.

Το Ισραήλ περνάει στην αντεπίθεση καθώς θέλησε να στείλει να στείλει άλλο ένα μήνυμα στην Άγκυρα.

Πριν λίγες ώρες έστειλε κατασκοπευτικό αεροσκάφος νότια της Κύπρου Κύπρο και ο λόγος ξεκάθαρος. Η Άγκυρα έχει απλώσει τανάλια στο νησί και το Τελ Αβίβ θέλει να δηλώσει πως είναι εδώ.

Όλα αυτά πιθανότατα από ισραηλινής πλευράς να προεξοφλούν σφοδρές εξελίξεις το επόμενο διάστημα στην περιοχή της Α.Μεσογείου και του Αιγαίου με τις τουρκικές προκλήσεις περί ΑΟΖ, η οποία επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, συμπίπτει με τον αγωγό East Med και τα σχέδια του Ισραήλ να εξάγει φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, ο Διοικητής της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγός Αμικάμ Νορκίν, πραγματοποίησε χθες το πρωί συνάντηση εργασίας με τον Κύπριο ομόλογό του της Κυπριακής Πολεμικής Αεροπορίας, Ταξίαρχο Γαβριήλ Παττίχη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και οι διοικητές συζήτησαν για τη συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δυο χωρών.

Μην ξεχνάμε πως ο Νετανιάχου ενδιαφέρεται για όλα όσα λαμβάνουν χώρα στη Κύπρο, καθώς πλέον έχει δημιουργηθεί άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου κατά της Τουρκίας.

Αν ξεκινήσει οποιαδήποτε κίνηση γεώτρησης, τότε οι εξελίξεις θα είναι δραματικές, μιας και είναι βέβαιο ότι η Άγκυρα θα λάβει ηχηρή απάντηση από όλους.

Πηγή: http://difernews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας