Διεθνή

Συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους της Μιανμάρ βρέθηκαν στη θάλασσα

Βρέθηκαν συντρίμια του μοιραίου αεροσκάφους της Μιανμάρ στη θάλασσα Ανταμάν, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας. Το αεροσκάφος εκτελούσε τη διαδρομή από τη νότια πόλη Μιγέικ προς τη Γιανγκόν. Αεροπλάνα και πλοία έχουν επιστρατευθεί για τον εντοπισμό του, σε όλη τη διαδρομή της πτήσης του αλλά και στη θάλασσα Ανταμάν. Υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για 3-15 άτομα που έχουν επιζήσει από την πτώση.

Το στρατιωτικό αεροπλάνο με τους 105 επιβαίνοντες, χάθηκε από τα ραντάρ, ξαφνικά, το μεσημέρι, καθώς πετούσε στον εναέριο χώρο της Μιανμάρ.

«Η επικοινωνία χάθηκε ξαφνικά, στις 1:35 μ.μ., όταν έφτασε περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νταουέι», ανέφερε το γραφείο του αρχηγού του στρατού της Μιανμάρ.

Το αεροπλάνο, είναι ένα Shaanxi Y-8, μεσαίου μεγέθους αεροσκάφος μεταφορών και στο εσωτερικό του λέγεται ότι βρίσκονταν 90 συγγενείς στρατιωτικών της χώρας, αλλά και ένστολοι, καθώς και 15 άτομα προσωπικό. Οι συγγενείς επρόκειτο να μεταφερθούν στους οικείους τους που υπηρετούν σε μονάδες στα παράλια κοντά στη Γιανγκόν.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για τεχνική δυσλειτουργία. Ο καιρός είναι μια χαρά εδώ», είπε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό πρακτορείο.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, ονόματι Shaanxi Y-8 ή Yunshuji-8, είναι κινεζικής κατασκευής, ανεπίσημη αντιγραφή των σοβιετικών Antonov An-12 και οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ, τα προμηθεύτηκαν από τους Κινέζους, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, στα πλαίσια του εκμοντερνισμού του εξοπλισμού της χώρας.

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας