Άμυνα Διπλωματία

Σύστημα Fire Weaver επιλέγει ο Ισραηλινός Στρατός

To υπουργείο Αμύνης του Ισραήλ ανακοίνωσε την επιλογή του Fire Weaver, ενός δικτύου παροχής πληροφοριών από τον αισθητήρα στον εκτοξευτή που θα εξοπλίσει τις μονάδες ξηράς από το επόμενο έτος.

Το Fire Weaver αναπτύχθηκε από κοινού μεταξύ τη εταιρίας Rafael και της Διεύθυνσης Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης του Στρατού στο πλαίσιο της διαδικασίας ψηφιοποίησης του πεδίου της μάχης. Συνδέει όλα τα μετέχοντα συστήματα του πεδίου της μάχης σε ένα ενιαίο περιβάλλον κι επιτρέπει στον πιο προσβάσιμο εκτοξευτή να πλήξει τον κοντινότερο στόχο επιτυγχάνοντας καλύτερη χρήση των μέσων μάχης και μειώνοντας τη διάρκεια του αγώνα.

Το Fire Weaver παρέχει στους συμμετέχοντες μια ψηφιακή γλώσσα επικοινωνίας που βασίζεται σε ένα πεδίο γεω-εικονοψηφίδιο ανεξάρτητο του δικτύου GPS στο οποίο συνδέονται όλα τα μέσα αναγνώρισης κι όλα τα μέσα προβολής πυρών. Συγκεντρώνοντας όλα τα μέσα σε έναν ψηφιακό χάρτη οι φορείς αποκτούν μοναδική εικόνα του πεδίου της μάχης και των δυνάμεων που εμπλέκονται σε αυτό χάρη και στα ψηφιακά τρισδιάστατα μοντέλα της Rafael. Έτσι, και οι μικρότεροι ηγήτορες έχουν ξεκάθαρη οπτική των εχθρικών θέσεων και την στάση τους στο πεδίο οποιοδήποτε κι αν είναι η δική τους θέση και οπτική γωνία.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας αλγορυθμικούς επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης της Rafael, το σύστημα ιεραρχεί τους στόχους στο πεδίο μάχης και επιλέγει το καταλληλότερο μέσο εμπλοκής, ανάλογα με τη θέση, το είδος του στόχου, τα διαθέσιμα μέσα πυρός και τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής βελτιστοποιώντας τα πυρά και μειώνοντας τις παράπλευρες απώλειες.

Το σύστημα περιλαμβάνει ένα τερματικό ελέγχου πυρός που δίνει στον διοικητή πλήρη έλεγχο της κατάστασης, αν το επιθυμεί, ειδικά σε περιπτώσεις πολλαπλών εμπλοκών με τον ίδιο στόχο για μείωση της άσκοπης κατανάλλωσης πυρομαχικών.

Πρόκειται κοντολογίς για ένα συμπλήρωμα ενός συστήματος C4I. Η διαφορά είναι πως ενώ τα συστήματα C4I είναι συγκεντρωτικά, συλλέγοντας πληροφορίες και προωθώντας τες στον γενικό διοικητή, το Fire Weaver παρέχει πληροφορίες για το πεδίο της μάχης σε πραγματικό χρόνο σε κάθε μικρό ηγήτορα και μεμονωμένο μαχητή, εμφανίζει την απειλή απευθείας στο στόχαστρο κι ελαχιστοποιεί τα λάθη. Είναι επίσης συμβατό με το πρότυπο ασφαλείας MIL STD 882.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Rafael, το σύστημα Fire Weaver αξιολογείται αυτή τη στιγμή και από τις Γερμανικές Ομοσπονδιακές Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο των σχεδιασμών τους για τη δημιουργία ενός “γυάλινου πεδίου μάχης”, ενός συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για την υποστήριξη δυναμικών επιχειρήσεων.

Defence Talk.com

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας