Εθνικά Θέματα

Τα δώρα του Τούρκου πρέσβη στον Έλληνα υπουργό Άμυνας και ο σκέτος εσπρέσο

«Eίναι αλήθεια ότι ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν, ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα, θέλει να γνωρίζει κάθε φορά τον Έλληνα υπουργό Αμυνας. Ετσι κάθε φορά που αλλάζει ο υπουργός ζητεί να τον συναντήσει στο Πεντάγωνο, στο υπουργείο» γράφει ο Βηματοδότης

Και συνεχίζει με μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: «Και κάθε φορά έρχεται με τα δώρα του. Τα ίδια κάθε φορά. Κάτι φλιτζανάκια του καφέ με ανατολίτικο στυλ, στα οποία μάλιστα δίνει ιστορική διάσταση: ‘Το κάθε ένα συμβολίζει τα 40 χρόνια ελληνοτουρκικής φιλίας’ και για να μη δυσαρεστήσει τους συνομιλητές του υπουργούς ποτέ δεν παραγγέλνει… καφέ. Και ξέρετε γιατί; Για να μην αναγκαστεί να παραγγείλει έναν ελληνικό καφέ. Και τούτο επειδή στο Πεντάγωνο, πώς να το κάνουμε, τούρκικο καφέ όχι μόνον δεν σερβίρουν αλλά ουδείς τολμά να τον παραγγείλει έτσι.

Ο Τούρκος πρεσβευτής ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Παρήγγειλε έναν… εσπρέσο (σκέτο) -‘προς αποφυγήν παρεξηγήσεων’ όπως είπε- και άρχισαν μια πολιτισμένη συζήτηση για τις σχέσεις των δύο χωρών. Κουβέντα δεν ειπώθηκε ούτε για τις γεωτρήσεις που σκοπεύει η Τουρκία να κάνει κοντά στο Καστελλόριζο, ούτε για τους παλικαρισμούς της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε για τους S-400. Και βεβαίως λέξη για το Κυπριακό και τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Ωστόσο ο κ. Παναγιωτόπουλος βρήκε την ευκαιρία και του είπε πόσο κακό κάνουν στην οικονομία και στον τουρισμό οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, πόσα λεφτά θα είχαν εξοικονομήσει οι δύο χώρες εάν δεν γίνονταν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο και του ζήτησε να συνεχιστούν τα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) για την αποφυγή ατυχημάτων στον αέρα και στη θάλασσα. Στην πραγματικότητα η συνάντηση του Τούρκου πρεσβευτή στην Αθήνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία βολιδοσκόπηση των προθέσεων της Ελλάδας στην αμυντική πολιτική. Άλλωστε τα ίδια έκανε ο τούρκος πρεσβευτής και με τον προηγούμενο υπουργό, ναύαρχο ε.α. Αποστολάκη.»

Πηγή: https://www.parapolitika.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας