Ελλάδα

Τα επόμενα βήματα του Νίκου Κοτζιά που παραιτήθηκε απο την κυβέρνηση αλλά με χαρακτηριστικά αποπομπής

Το μήνυμα Τσίπρα

ο μήνυμα Τσίπρα προς πολλούς αποδέκτες

*Να κρατήσει ζωντανή τη συμφωνία των Πρεσπών επιχειρεί το Μαξίμου – Χαμηλούς τόνους κρατάνε οι ΑΝΕΛ

Το κεφάλαιο “Νίκος Κοτζιάς” θέλει άρον άρον να κλείσει η κυβέρνηση έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία των Πρεσπών από τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά οτι μετά την παραίτηση του υπουργού εξωτερικών η συμφωνία των Πρεσπών είναι σε ισχύ αν και οι ΑΝΕΛ εκτιμούν το εντελώς αντίθετο, απλά ρίχνουν τους τόνους και δεν το λένε για να μην υπάρξει νέα αντιπαράθεση. Ωστόσο για εκείνους, συμφωνία δεν υφίσταται.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει κυβερνητική Ειρήνη και το μήνυμα αυτό στέλνει το Μαξίμου και στον κυβερνητικό του εταίρο. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης το είπε ευθέως ότι δηλαδή δεν μπορεί από τώρα και στο εξής ο υπουργός άμυνας να διαφοροποιηθεί επαναλαμβάνοντας τις απειλές οτι θα ρίξει την κυβέρνηση στην περίπτωση των Σκοπίων ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος θέλοντας να ρίξει τους τόνους μίλησε υπέρ του κ. Κοτζιά σημειώνοντας πως στη κυβέρνηση ουδέποτε τέθηκε το δίλημμα αν θα κρατήσει τον έναν υπουργό ή θα διώξει τον άλλον.

Ο κ. Καμμένος κρατά κλειστά τα χαρτιά του και μετά την παραίτηση Κοτζιά δεν έχει κάνει την παραμικρή αναφορά. Οι συνεργάτες του θεωρούν την υπόθεση λήξαν και πως αυτό που θα προκρίνει από εδώ και πέρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι πως θα γίνουν πράξη οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για κράτος δικαίου, διαφάνειας και ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων. “Έτσι θα πορευτεί ο κ. Καμμένος από εδώ και πέρα, για τον ίδιο το θέμα Κοτζιά θεωρείται λήξαν”.

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών δεν είναι τυχαίο ότι ένα 24ωρο μετά την παραίτηση του, που πήρε στην ουσία χαρακτηριστικά αποπομπής μετά όσα είπε ο κ. Τζανακόπουλος, συγκάλεσε εκτάκτως την πολιτική γραμματεία της πολιτικής κίνησης της οποίας είναι επικεφαλής “Πράττω” για να συζητήσει με τα στελέχη του τις τελευταίες εξελίξεις όχι μόνο για την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και σε οτι αφορά την παραίτησή του. Ωστόσο εκείνο που θέλουν οι συνεργάτες του είναι να δοθούν απαντήσεις στα μείζονα πολιτικά θέματα αλλά και τα οργανωτικά. Στην είσοδο των γραφείων του τον περίμενε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά όχι όμως και ο κ. Ν. Τόσκας ο οποίος πλέον δεν μετέχει στην πολιτική κίνηση που έχει ιδρύσει ο πρώην υπουργός εξωτερικών.

Σε οργανωτικό επίπεδο, ο κ. Κοτζιάς 22 του μήνα θα επισκεφθεί το Ηράκλειο της Κρήτης ενώ θα επισκεφθεί και την Κομοτηνή το επόμενο διάστημα. Τέλος του μήνα ο κ. Κοτζιάς και η κίνηση του διοργανώνουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας εθνική συνδιάσκεψη με στελέχη από όλη την Ελλάδα για τις μελλοντικές κινήσεις του “Πράττω”.

Σε ότι αφορά το τι ειπώθηκε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο που μετείχε ο ίδιος, ο κ. Κοτζιάς είπε σύμφωνα με πληροφορίες στα στελέχη του πως όλα ξεκίνησαν από τον υπουργό άμυνας ο οποίος δημιούργησε μια δική του πολιτική σε ότι αφορά το θέμα των Σκοπίων.

«Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα…»

Ο Νίκος Κοτζιάς προχώρησε σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ. Ο παραιτηθείς υπ. Εξωτερικών απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε «ακατανόητη» την παραίτησή του. «Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε 9 σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου», τόνισε ο κ. Κοτζιάς. Υποστήριξε δε ότι κατευθύνεται εναντίον του «οχετός με στοχευμένες διαρροές» για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ λέγοντας ότι ούτε πρόκειται για πολλά λεφτά, αλλά επιπλέον ελέγχονται από επιτροπή ανώτατων διπλωματών και εν συνεχεία από τη Βουλή. Τέλος, ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία, ενώ, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις διαρροές που δείχνουν την κατεύθυνση κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών. «Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: https://thecaller.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας