Πολιτική

Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας από τον αγιασμό των υδάτων

Μήνυμα φιλίας, συνεργασίας και αποφασιστικότητας «να υπερασπιστούμε τα δίκαια μας» με αποδέκτη την Τουρκία, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκε για την τελετή του αγιασμού των υδάτων της πόλης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι μήνυμα απευθύνεται προς όλους τους λαούς, καθώς η Ελλάδα αποτελεί φάρο αξιών, και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας.

«Τείνουμε χείρα συνεργασίας και ταυτόχρονα δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο», σημείωσε.

Αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην Αλεξανδρούπολη, «στο ανατολικότερο μεγάλο λιμάνι της Ε.Ε.», όπως είπε, με την παρουσία και του ιδίου στην τελετή του εορτασμού, συνεχίζοντας:

«Μεγάλη ιστορία και μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί με ενότητα, ομοψυχία και όραμα ώστε να γίνει εμπορικός, ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος και να αποδείξουμε ότι κάνουμε πράξη αυτό που πιστεύουμε βαθιά ότι στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, από τον Έβρο ως το Καστελόριζο, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας».

Πριν τον αγιασμό ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης είπε ότι «οι απαντήσεις του πρωθυπουργού στα προβλήματα της περιοχής αναπαύουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις μας».

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα αρραγούς ενότητας για να ξεπεράσουμε την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση και για να υπερασπιστούμε στο ακέραιο τα εθνικά Δίκαια.

Μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε παραστεί στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου, σημείωσε ότι δήλωσε ότι εύχεται «η ανέσπερη λάμψη των Φώτων να καταυγάζει, ως φάρος αρραγούς ενότητας, τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαλαμίνα εξέφρασε την άποψη ότι «ενωμένοι οι Έλληνες θα αποκτήσουμε πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση, με γνώμονα τις αξίες της ειλικρίνειας, της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, για να ξεκινήσουμε την μεγάλη προσπάθεια για εθνική ανασυγκρότηση».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε επίσης το εξής: «Καθώς εισερχόμαστε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης και η Ελλάδα μοιάζει, ολοένα και περισσότερο, με μια μπλοκαρισμένη κοινωνία, η ευχή της Εκκλησίας μας για Θεία Φώτιση είναι σήμερα, περισσότερο επίκαιρη, αλλά και απαραίτητη από ποτέ. Από μόνη της, όμως, αυτή δεν αρκεί. Χρειάζεται μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια».

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Βασίλης Κικίλιας, η Φώφη Γεννηματά και ο Βασίλης Λεβέντης.

Βατραχάνθρωποι της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν το σταυρό ανάμεσα στα δύο ναρκαλιευτικά του πολεμικού ναυτικού «Καλυψώ» και «Καλιστω».

Ο υπουργός Ναυτιλίας σε δηλώσεις του μετά το πέρας της εκδήλωσης ανέφερε τα εξής: «Σε μια εποχή όπου στην περίμετρο της χώρας συμβαίνουν τόσο δραματικά γεγονότα που σκορπούν τον πόνο, ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι διαθέτει ιαματικά κοιτάσματα στη ψυχή του με τα οποία εξέπεμψε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς»

Αυτή την αναγνώριση περιμένουμε και από τους Ευρωπαίους οι οποίοι οφείλουν να σεβαστούν την προσπάθεια που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και να απαλλαγούμε σταθερά και με αποφασιστικότητα από την επιτροπεία για να πάρει αυτός ο τόπος το δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που θα αφορά όλους και θα αγγίζει το χαμόγελο της τα χείλη όλων των ανθρώπων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά της τόνισε ότι «εύχεται το φως της ημέρας να ζεσταίνει τις καρδιές μας και να μας δείξει το δρόμο της συνεννόησης για να αφήσουμε αυτή την περιπέτεια που ζούμε τόσο χρόνια οριστικά πίσω μας.» «Ας είναι το 2017 η τελευταία δύσκολη χρονιά και χρόνια πολλά σε όσους που σήμερα γιορτάζουν» ανέφερε.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ευχήθηκε «ο σταυρός που αγίασε τα ύδατα να φωτίσει και τους ανθρώπους». Πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ένα εμπόδιο για να σωθεί η χώρα, που είναι ο εγωισμός του κ.Μητσοτάκη και του κ.Τσίπρα»

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας