Η Κραυγή του Ενστόλου

Τα παιχνίδια του Recep Tayyip Erdogan

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Η πρόσφατη Δήλωση του Recep Tayyip ERDOGAN ότι η Τουρκία βλέπει το μέλλον της στο πλευρό της Ευρώπης ή και μέσα σ’ αυτήν, αφού παράλληλα φρόντισε να την καταγγείλει ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της στο Προσφυγικό και σε ενταξιακές συνομιλίες, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον αναίσχυντο τρόπο με τον οποίο κοροϊδεύει τους Ευρωπαίους.

Οι Ευρωπαίοι δείχνουν επιτέλους να το αντιλαμβάνονται κρίνοντας από την αντίδραση του Γάλλου Υπουργού Άμυνας που ζήτησε από την Άγκυρα πράξεις και όχι λόγια σε συνδυασμό με την πρόταση της Ολλανδίας περί επιβολής εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και τη σκληρή στάση της Αυστριακής Κυβέρνησης απέναντί της, αλλά υπάρχει ΒΑΣΙΜΗ υποψία πλέον ότι στην κοροϊδία δείχνει κατανόηση ή συμμετέχει η Γερμανία.

Δεν περνάει βεβαίως απαρατήρητη η επίμονη προσπάθεια του Βερολίνου να διατηρήσει σε επίπεδο συνεργασίας τις Ευρωτουρκικές σχέσεις παρά τις συνεχείς προκλήσεις Recep Tayyip ERDOGAN σε διάφορα μέτωπα.

Προκλήσεις τόσο ρητορικές όσο και επί του πεδίου στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στο Ιράκ, στη Συρία και στη Λιβύη, δίχως να λησμονούνται η Ρωσοτουρκική συνεργασία σε διάφορες περιπτώσεις και οι αμοιβαίες διευκολύνσεις Τουρκίας και Κίνας. Αν και Ρωσία και Κίνα αντιμετωπίζονται με ανησυχία έως αντιπαλότητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της.

Η στάση της Γερμανίας αποδίδεται στα Οικονομικά της Συμφέροντα, στους φόβους της για το Προσφυγικό, στις ανησυχίες καθώς τα εκατομμύρια των Τούρκων Μεταναστών στο έδαφός της ελέγχονται ποικιλοτρόπως από την Άγκυρα, σε Ιστορικούς Δεσμούς και στην επιθυμία της να ΜΗΝ απομακρυνθεί η Τουρκία από τη Δύση όπως απειλεί ο Recep Tayyip ERDOGAN εάν η Ευρώπη δεν υποκύψει στις αξιώσεις του.

Όμως η προσεκτική παρακολούθηση των Δημόσιων δηλώσεων, σίγουρα γίνονται και υπόγειες συζητήσεις, Βερολίνου και Άγκυρας δικαιολογεί τις υποψίες ότι πρόκειται για διάλογο δύο πλευρών που αλληλοεξυπηρετούνται αμοιβαία.

Υποψίες που θα διασκεδαστούν μόνον αν η Γερμανία προχωρήσει σε εμπάργκο όπλων.

Η απόδειξη είναι ότι για δεύτερη φορά πριν από Ευρωπαϊκή Σύνοδο κορυφής ο Recep Tayyip ERDOGAN κατεβάζει δήθεν τους τόνους για να βγάλει από τη δύσκολη θέση τη Γερμανική Προεδρία.

Μιλάει για Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας του ενώ το δόγμα της “ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ” που υλοποιεί προβλέπει σαφώς απομάκρυνση από τη Δύση.

Ο εκπρόσωπός του μιλάει πάλι για Διερευνητικές με την Ελλάδα ενώ ο Hulusi AKAR διεκδικεί νησιά και ο Υπουργός Ενέργειας προαναγγέλλει ότι στις 29 Νοεμβρίου το “ORUC REIS” θα σταματήσει ν’ αλωνίζει στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο τη δημιουργία τετελεσμένων, όταν κατά την Άγκυρα αυτά έχουν ήδη συντελεστεί όπως διαλαλεί ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας