Η Κραυγή του Ενστόλου

Τα σχολεία πρέπει και επιβάλλεται ν’ ανοίξουν

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Για τα παιδιά τίποτε πιο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ από το Σχολείο τους και όχι μόνο για τη Γραμματική, την Ιστορία ή τα Μαθηματικά.

Εκεί, με τις φιλίες και τις κόντρες τους, γίνονται ανθρωπάκια κι έπειτα πολίτες.
Εκεί αποσπώνται αναγκαστικά από τη γονική υπερπροστασία η οποία είναι δάσκαλος κακός και αντιλαμβάνονται πως η ζωή βρίσκεται έξω από το κινητό και το laptop, δάσκαλος σαγηνευτικός ο «γυάλινος κόσμος» πλην παραπλανητικός.

Τα Σχολεία ΠΡΕΠΕΙ ν’ ανοίξουν κάτι που είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, υπό την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι θα ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ένα ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που είναι η προστασία της υγείας των εκπαιδευόμενων, των Εκπαιδευτικών αλλά και κάθε άλλου εμπλεκομένου.

Με τάξεις των 25 μαθητών το Υγειονομικό Πρωτόκολλο θα τηρείται όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου απαγορεύεται η γειτνίαση καθήμενων επιβατών αλλά ο όρθιος συνωστισμός κρίνεται ακίνδυνος από ειδήμονες, που, ας ενδώσω στον Λαϊκισμό, ίσως έχουν να μπουν στο Μετρό από τα εγκαίνιά του.

Η έναρξη της χρονιάς δεν είναι αυτοσκοπός και ούτε προς Θεού επιτρέπεται ν’ αποφασιστεί για να κινηθεί η Οικονομία, όπως λένε με αγοραίο κυνισμό ημεδαποί και αλλοδαποί Πολιτικοί και Οικονομικοί παράγοντες οι οποίοι για τα δικά τους παιδιά έχουν πιθανόν εξασφαλίσει την άνεση Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

Και αυτό Λαϊκιστικό ακούγεται, καταγγελτέα εντούτοις η κατάφωρη πραγματικότητα.
Στα θρανία πάντως οφείλουμε να επιστρέψουμε και όλοι όσοι νιώθουμε ή δηλώνουμε από ετών ξεσκολισμένοι όπως για παράδειγμα Πολιτικοί, Εκπαιδευτικοί, γονείς, οι δημοσιολογούντες και οι πυροβολητές των Κοινωνικών Δικτύων. Στόχος είναι η επανεκπαίδευση στην αλφαβήτα της συνεννόησης έστω για τα στοιχειώδη όπως λ.χ για τη χρησιμότητα της μάσκας που μόνο η συνωμοσιολαγνική παράνοια την αμφισβητεί.

Ιδιαίτερα όσοι ασκούν την Εξουσία οφείλουν να παρακολουθήσουν ορισμένα υποχρεωτικά μαθήματα.
Το πρώτο αποσκοπεί στο να τους πείσει επιτέλους ότι οφείλουν να υποτάσσουν τις πελατειακές αγωνίες τους στον Επιστημονικό λόγο.

Καθημερινά προστίθενται αποκαλύψεις που βεβαιώνουν ότι κρίσιμες αποφάσεις θεμελιώνονται στην πολικάντικη υπουργική πανεπιστημοσύνη και όχι στην τεκμηριωμένη γνώμη των Ειδικών.

Το δεύτερο μάθημα επιδιώκει να υπενθυμίσει στους κυβερνώντες ότι κυβερνούν, ότι δηλαδή δουλειά τους ΔΕΝ είναι να αντιπολιτεύονται την Αντιπολίτευση και μάλιστα με ατακαδόρικη ψευτοειρωνεία.
Το τρίτο μάθημα αφορά την εξοικείωσή τους με την οργάνωση, τη μέθοδο και τη συνέπεια.

Προς το παρόν όμως φαίνεται πως είναι πανεπιστημιακού επιπέδου για τους μισούς Υπουργούς καίτοι ξεσκολισμένους.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας