«Παίζει τα ρέστα του» ο Ίλον Μάσκ για γλιτώσει από το Twitter – Ψάχνει τις αδυναμίες της πλατφόρμας


Ο Ίλον Μασκ κλήτευσε έναν πληροφοριοδότη της Inc, ζητώντας έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με τις αδυναμίες που έχει η εταιρία τόσο σε ζητήματα πλασματικών χρηστών, αλλά και ασφάλειας, καθώς ο δισεκατομμυριούχος δίνει μάχη για να τερματίσει συμφωνία για την εξαγορά της έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως έγινε γνωστό χθες από δικαστικά έγγραφα.

Ο Μασκ ζητάει πληροφορίες από τον πληροφοριοδότη Πέιτερ Ζάτκο κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο η καταμετράει τους πλασματικούς λογαριασμούς των χρηστών της πλατφόρμας. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρίας επειδή η τον παραπλάνησε, όπως και τις αρμόδιες αρχές, σχετικά με τον αληθινό αριθμό των πλασματικών λογαριασμών.

Επίσης, ο Μασκ ζήτησε έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με προσπάθειες που φέρονται να έγιναν για να αποκρύψουν αδυναμίες σε ζητήματα ασφάλειας, αναφορικά με τη συμμόρφωση με τη συμφωνία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου του 2011, αλλά και “την εμπλοκή της σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.”

Ένας εκπρόσωπος της αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Ζάτκο είναι ένας διάσημος χάκερ που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο “Mudge,” ενώ τερμάτισε τη θητεία του, ως υπεύθυνος ασφάλειας της προηγούμενα μέσα στη χρονιά. Ο ίδιος, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η εταιρία ισχυρίστηκε ψευδώς ότι διέθετε ένα οργανωμένο σχέδιο ασφάλειας.

Ένας δικηγόρος της δήλωσε σε μία δικαστική ακρόαση την προηγούμενη εβδομάδα ότι η προσοχή που δίνει ο Μασκ στους πλασματικούς λογαριασμούς ως ενός τρόπου τερματισμού της συμφωνίας εξαγοράς, είναι “νομικά μη σχετική” καθώς η πάντα έλεγε ότι η αναφορά πλασματικών λογαριασμών στηρίζεται μόνο σε εκτιμήσεις και όχι σε παρουσίαση δεδομένων που δρομολογεί δεσμεύσεις.

Οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει αγωγές εκατέρωθεν, ενώ οδηγούνται σε μία πενθήμερη δίκη στις 17 Οκτωβρίου. Ο Μασκ επιθυμεί την έξοδό του από τη συμφωνία και η ζητάει από την προεδρεύουσα του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ Καθαλίν ΜακΚόρμικ να διατάξει την εξαγορά της εταιρίας από τον Μασκ για το συμφωνημένο ποσό των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Η τιμή της μετοχή της μειώθηκε χθες κατά 1% στα 40,04 δολάρια στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: skai.gr

Πηγή Skai News