Η Κραυγή του Ενστόλου

Τέσσερα αβίαστα ερωτήματα

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα και είναι τα εξής:

Α) Αν καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση σε ότι αφορά την πεποίθηση ότι η Πίστη στον Θεό ταυτίζεται με την ηθική και είμαστε πρώτοι στον Δυτικό κόσμο σε ότι αφορά τη σημασία που έχει η Θρησκεία στη ζωή μας, τότε γιατί αρνούμαστε να πειθαρχήσουμε στις σαφείς οδηγίες για τον περιορισμό της Πανδημίας;

Β) Αν είμαστε μια ευσεβής και σεβαστική Κοινωνία τότε γιατί δεν συμμορφωνόμαστε στις υποδείξεις των ειδικών;
Δεν είναι ασφαλώς γενικευμένο αλλά ισχύει σε ποσοστά ικανά να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Γ) Ποια είναι η θέση της Εκκλησίας;

Δ) Συντάσσεται ασμένως στη χρήση της μάσκας με την Επιστημονική Κοινότητα όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη;

Η Παγκόσμια έρευνα σε 34 χώρες με τη συμμετοχή 38.426 πολιτών ανέδειξε την Ελλάδα επικεφαλής σε θέματα Θρησκευτικής Πίστης ανάμεσα στις ανεπτυγμένες Οικονομίες και μάλιστα με ποσοστά που κυμαίνονται από 53% έως 82% ανάλογα με το ερώτημα.

Πώς όμως αυτό το αυξημένο αίσθημα ανάγκης ν’ αναγνωρίσουμε το ανεξερεύνητο προκαλεί από την άλλη μια διαρκή σύγκρουση με το αυτονόητο;
Εναποθέτουμε στη σφαίρα του θαύματος τα ζητήματα υγείας; Υποκρινόμαστε προσευχόμενοι με πάθος για το δικό μας καλό και το κακό του γείτονα;
Γιατί καθώς φαίνεται δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι και από τη δική μας συμπεριφορά και την εφαρμογή των Υγειονομικών Κανόνων εξαρτάται η μη εξάπλωση της Πανδημίας.

Κι έτσι και γαμήλια γλέντια εξακολουθούν να διοργανώνονται όπως το πρόσφατο στη Θεσσαλονίκη με απολογισμό τουλάχιστον 11 κρούσματα και θρηνούμε για την απαγόρευση των πανηγυριών και πάρτι σε πολυτελείς κατοικίες της Μυκόνου ανακαλύπτουν συνεχώς οι Αρχές εξαναγκάζοντας έναν ολόκληρο Κρατικό Μηχανισμό ν’ ασχολείται με την άρνηση ορισμένων ν’ αντιληφθούν την πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

Και βέβαια υπάρχει το περιστατικό με την πιστή που αποβλήθηκε από την Εκκλησία γιατί ο Ιερέας ενοχλήθηκε με τη μάσκα της.
Το εύρημα της έρευνας έχει πολλές όψεις και αναγνώσεις. Ευσεβείς όσον αφορά τη Θρησκεία και υποκριτές όταν καλούμαστε ν’ ακολουθήσουμε Κανόνες.

Αποθεώνουμε την Ηθική και όταν πρέπει να την εφαρμόσουμε, γιατί η Ηθική είναι και έννοια πολύ πρακτική, κρεμάμε τη μάσκα στο αυτί ή την τσαλακώνουμε στην τσέπη για να την έχουμε εύκαιρη στον πρώτο αιφνίδιο έλεγχο.
Η Πίστη μπορεί να ποικίλλει από άτομο σε άτομο.
Το ίδιο όμως και ο COVID-19.

Μόνο που ο δεύτερος δεν γνωρίζει από μεγαλοθυμία και συγχώρεση.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας