Απόψεις

Θράσος αμέτρητο του Ερντογάν!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΤΗ

ΚΑΛΑ, να εμφανίζονται –δήθεν– ξαφνιασμένοι οι… λοιποί πώς πετυχαίνει ο Σουλτάνος να μετατάσσει την Τουρκία από εισβολέα –έκνομο, παράνομο και αιμοδιψή– σε ομοτράπεζο πρωταγωνιστή «ειρηνευτικών συνομιλιών» και συμμέτοχο σε ανάλογα κέρδη. Πρόσφατο παράδειγμα, η σχιζοφρενικής έμπνευσης «ζώνη» Τουρκίας-Λιβύης, που ο Ερντογάν «αξιοποιεί» (ως έπραξε με την εισβολή στη Συρία, θυματοποιώντας τους Κούρδους).

Στους δήθεν… ξαφνιασμένους, όμως, να μην εμφανίζονται και Ελληνοκύπριοι που… πρώτοι έχουν υποστεί τις συνέπειες της τουρκικής μετάταξης, συνεργούντων των υποκινητών της Άγκυρας και της επιτόπιας πέμπτης φάλαγγας.

(Αυτές, ακριβώς, τις μέρες –όπως συνηθίζεται σε κάθε έναρξη νέου έτους– αποδεσμευμένα έγγραφα του Βρετανικού Αρχείου υποδεικνύουν και αποδεικνύουν τη συνεργασία των προαναφερθέντων για μετατροπή της Δικοινοτικής σε Διζωνική –στη δεκαετία του ’90–, και –ταυτόχρονα– να προστεθεί η καταστροφική ουρά «της πολιτικής ισότητας» που πέρασε από τους Τουρκοπιασμένους και στον ΟΗΕ. Δεν αντιλήφθηκαν τι αποδέχτηκαν με την ουρά τηςισότητας, ή το επιδίωξαν; Η προσπάθειά τους να την επιφορτώσουν μια εικοσαετία νωρίτερα, γέρνει την πλάστιγγα στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης.)

Όλο και πιο συχνά έρχεται στη σκέψη μας, η παρατήρηση του Δασκάλου μας, μ. Νεοκλή Σαρρή: Οι Τούρκοι εμφανίζονται σαν αλεπού, άμα νιώσουν ότι οι απέναντί τους είναι σαν φοβισμένες… κότες!

Και, ακόμη χειρότερα, άμα οι κουτοπόνηροι σουλτανίσκοι συναπαντούνται με θύματά τους… κουτορνίθια που, καταληφθέντα από το σκανδιναβικό σύνδρομο, αναρτούν πίκετ στο στήθος τους, δηλωτικά: «Δεν φταίει η Τουρκία»!

Για να επανέλθουμε στην Τουρκία και τον… ειρηνιστή Σουλτάνο της, που ακκίζονται μεταξύ των «συνομιλητών», έθεσαν το ενδιαφέρον τους:

– Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτειακή η άλλη αλλαγή στη Λιβύη, η θαλάσσια «ζώνη» που χάραξε η Τουρκία, να παραμείνει ανέγγιχτη και ανεπηρέαστη.

(Θράσος αμέτρητο!…)

Πηγή: https://www.apopseis.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας