Άμυνα Διπλωματία

Τι θα γίνει εάν εκραγούν όλα τα πυρηνικά του πλανήτη μαζί (Βίντεο)

Ένα βίντεο που έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια views, δείχνει το ολέθριο αποτέλεσμα που έχουν τα πυρηνικά όπλα για την ανθρωπότητα, εκτιμώντας τι θα γίνει εάν εκραγούν όλα μαζί.

Τι θα γινόταν εάν εκραγούν όλα τα πυρηνικά όπλα του πλανήτη μαζί; Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει ένα βίντεο που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 6 εκατ. views στο Youtube.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα το αποτέλεσμα θα είναι ολέθριο.

Στη Γη αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15.000 πυρηνικά όπλα τα οποία κατέχουν πολλές διαφορετικές χώρες στον πλανήτη.

Ωστόσο, μόνο τρεις πυρηνικές κεφαλές είναι αρκετές να αφανίσουν μια παγκόσμια μητρόπολη όπως η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.

Τι θα γινόταν, λοιπόν αν τοποθετούσαμε 13.500 πυρηνικά όπλα, αφήνοντας μάλιστα και περίσσευμα 1.500, στη μέση του Αμαζονίου;

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες μια τεράστια πύρινη μπάλα με διάμετρο 50 χιλιόμετρα θα σχηματιζόταν και θα εξαΰλωνε τα πάντα στο πέρασμά της ενώ το «μανιτάρι» θα έφθανε μέχρι τη στρατόσφαιρα.

Το ωστικό κύμα θα εξαφάνιζε οτιδήποτε βρισκόταν στο πέρασμά του σε ακτίνα 3.000 χιλιομέτρων, σχεδόν δηλαδή θα αγκάλιαζε τη Γη και η έκρηξη θα ακουγόταν σε όλο τον πλανήτη.

Το κύμα πίεσης θα έκανε το γύρο της Γης για εβδομάδες, και η ραδιενέργεια θα εξαπλωνόταν παντού δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα καθώς οι καρκίνοι στους ανθρώπους θα διπλασιάζονταν από τη μόλυνση σε κάθε ζωντανό οργανισμό.

Ένας κρατήρας 10 χιλιομέτρων θα σχηματιζόταν στο σημείο της έκρηξης ενώ θα ξεκινούσε η μεγαλύτερη φωτιά στον κόσμο που θα εξαπλωνόταν ταχύτατα στη Νότια Αμερική.

Τέλος, το κλίμα θα γνώριζε μια τεράστια πτώση στη θερμοκρασία για χρόνια.

Πηγή: https://sputniknews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας