Πολιτική

Times: Οι κυβερνήσεις να αφήσουν τον Τύπο να κάνει τη δουλειά του(εικόνες)

Στην κράτηση των τριών δημοσιογράφων του “Φιλελεύθερου” από την Αστυνομία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε άρθρο τους οι Times του Λονδίνου, με τίτλο «Σταματήστε τον Τύπο».

Σε αυτό το άρθρο γίνεται λόγος για αυξανόμενες επιθέσεις κατά Μέσων Ενημέρωσης σε υποτιθέμενες φιλελεύθερες δημοκρατίες.

Ειδικότερα, η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η ύπαρξη ΜΜΕ που ασκούν κριτική είναι ακρογωνιαίος λίθος μιας φιλελεύθερης δυτικής δημοκρατίας. Ωστόσο, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, σε χώρες οι οποίες υποτίθεται ότι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, τον τελευταίο καιρό οι αρχές προσπαθούν να εκφοβίσουν και να εξουδετερώσουν όσους τους ασκούν κριτική.

Στο σημείο αυτό οι Times του Λονδίνου φέρνουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη πρόσφατη κράτηση των τριών δημοσιογράφων του “Φιλελεύθερου” λόγω δημοσιεύματος για την κακή οικονομική διαχείριση κονδυλίων από το υπουργείο Άμυνας.

Όπως προσθέτουν οι Times ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί στην Ιταλία όπου το συγκυβερνών κόμμα των Πέντε Αστέρων απείλησε να κλείσει το συνδικάτο των δημοσιογράφων.

Η εφημερίδα τονίζει και το πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο, ο επικεφαλής του ABC, του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Αυστραλίας υπέβαλε την παραίτησή του, μετά τις καταγγελίες περί πολιτικής παρέμβασης.

Συγκεκριμένα, ο Τζάστιν Μάιλν κατηγορείται ότι προσπάθησε να απολύσει δημοσιογράφους, οι οποίοι ήταν κόκκινο πανί για την αυστραλιανή κυβέρνηση.

«Η σύλληψη ή η δίωξη δημοσιογράφων που ασκούν κριτική είναι ντροπιαστική. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αφήνουν τον Τύπο απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του. Πολύ συχνά αυτό συνεπάγεται την αποκάλυψη λαθών εκείνων που βρίσκονται στην εξουσία. Οι πραγματικά ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να το κάνουν αυτό. Και οι πραγματικά δημοκρατικές κυβερνήσεις πρέπει να τους αφήσουν», καταλήγουν οι Times.

Οι Times για την Ελευθεροτυπία

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας