Άμυνα Διπλωματία Κυρίως Θέμα

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο Μητσοτάκης -Εκλογές ανακοινώνει ο Τσίπρας

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα μετά τα exit polls και την ανακοίνωση της πρώτης εκτίμησης αποτελέσματος που κάνει λόγο για 9 μονάδες διαφορά

Εκλογές 2019: Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη μετά την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αυτή η αλλαγή για την οποία μίλησα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής ποριοδου ήδη ξεκίνησε.
Για ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

Είμαι εδώ για να ενώσουμε όλους τους ‘Ελληνες και να βάλουμε την πατρίδα σε μια νέα πιο αισιόδοξη εποχή.

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί μια ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης. Ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβερνητική πλειοψηφία».

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη», επεσήμανε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, «από μια κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση», ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ», δήλωσε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: «Δεν περιμένει πανηγύρια, αλλά σκληρή δουλειά. Στην καρδιά μου δεν υπάρχουν πολλοί, δεν υπάρχουν λίγοι. Υπάρχει μόνο η Ελλάδα, όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Από αύριο ξεκινώ ένα καινούργιο αγώνα. Θα γυρίσω και πάλι ολόκληρη την Ελλάδα για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ότι αξίζουμε την ευκαιρία. Για να κάνουμε μαζί πραγματικότητα την ελπίδα που γεννιέται σήμερα σε μία πορεία αναγέννησης της χώρας από την οποία κανείς δεν περισσεύει».

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και εμπιστοσύνη σας. Σας υπόσχομαι ότι θα εργαστώ πολύ σκληρά για να σας την ανταποδώσω».

Σαρωτική νίκη της ΝΔ με 9 μονάδες

Σύμφωνα με τη Singular Logic, με βάση την πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές 2019 θα είναι περίπου στις 9 μονάδες.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Singular Logic, με βάση τα αποτελέσματα από 2,000 εκλογικά τμήματα και μια ενσωμάτωση της τάξης του 10%, η εκτίμηση είναι ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές 2019 είναι στις 9 μονάδες με μια απόκλιση συν πλην μισής μονάδας.

Σύμφωνα με τη Singular από τα πρώτα αξιοσημείωτα είναι ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος εισέρχεται στην Ευρωβουλή, ενώ το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, έστω και για λίγο, δεν θα μπει.

Συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς 26 Μαίου 2019
Συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς 26 Μαίου 2019

Γαλάζιος ο χάρτης της Ελλάδας

Την ίδια ώρα, γαλάζιος βάφεται ο χάρτης της Ελλάδας. Σαρώνουν οι υποψήφιοι της ΝΔ σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ηπειρο και Αιγαίο, ενώ στην Αττική πρώτος εκλέγεται ο Γιώργος Πατούλης με διαφορά τουλάχιστον 16% από τη Ρένα Δούρου. Ακόμη και στα Ιόνια νησιά προηγείται η Ρόδη Κράτσα του ΣΥΡΙΖΑίου Θεόδωρου Γαλιατσάτου. Μόνο στην Κρήτη επανεκλέγεται ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ Σταύρος Αρναουτάκης που στηρίχθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ο Τσίπρας

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνει πλέον ιστορικές διαστάσεις που έχουν παρατηρηθεί μόνο το 1981, αφού η διαφορά των δύο κομμάτων μπορεί να φτάσει πάνω από τις 9 μονάδες. Και είναι σχεδόν αδύνατον για τον πρωθυπουργό να συνεχίσει να πορεύεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Το ενδεχόμενο των προώρων εκλογών ακόμα και μέσα στον επόμενο μήνα, με πιθανή ημερομηνία τις 30 Ιουνίου, φαντάζει πάρα πολύ πιθανό. Κι αυτό γιατί με μια διαφορά της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, της τάξης του 9%, θα είναι πολύ δύσκολο για τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά μέχρι τον Οκτώβριο, όπως ήταν μέχρι πρόσφατα το σχέδιό του.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στην Κουμουνδούρου
Ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στην Κουμουνδούρου -Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Φώτη Κουβέλη να τον χειροκροτεί
Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Φώτη Κουβέλη να τον χειροκροτεί-Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Αμήχανος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Αμήχανος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου -Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο πρωθυπουργός, μαζί με όλα σχεδόν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, βρίσκεται από τις 9 το βράδυ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και δέχεται εισηγήσεις να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Η δήλωσή του αναμένεται ως τα μεσάνυχτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να κάνει δήλωση μπαίνοντας στην Κουμουνδούρου
Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να κάνει δήλωση μπαίνοντας στην Κουμουνδούρου -Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Η Μπέτυ Μπαζιάνα στην Κουμουνδούρου, δεξιά της ο Στέλιος Παππάς που την παρηγορούσε για το αποτέλεσμα
Η Μπέτυ Μπαζιάνα στην Κουμουνδούρου, δεξιά της ο Στέλιος Παππάς που την παρηγορούσε για το αποτέλεσμα-Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας