Η Κραυγή του Ενστόλου

Το Α.Τ. Λευκού Πύργου παράδειγμα προς αποφυγή

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Σε υπηρεσιακό αδιέξοδο έχουν περιέλθει τα Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης, με συνεχείς παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων που η κακή τους μοίρα θέλησε να υπηρετούν σ’ αυτά.
Οι καθημερινές απαιτήσεις των Μέτρων Τάξης ξεπερνούν την υπάρχουσα δύναμη των Αστυνομικών Τμημάτων και μετατρέπουν την έκδοση υπηρεσίας σε άλυτο γρίφο. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, όπου στο προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτό καταγγέλλεται πως οφείλονται συνολικά 3.000 ημερήσιες αναπαύσεις.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος η οποία θα επιβάλλει την χορήγηση των καλοκαιρινών αδειών σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, είναι εύλογο ότι το πρόβλημα σε λίγες ημέρες θα γιγαντωθεί.
Ως αναγκαία λύση των προαναφερομένων προβλημάτων προτείνεται η ανακατανομή του προσωπικού και η διακοπή όλων των αποσπάσεων που δεν πραγματοποιήθηκαν βάσει υπηρεσιακών κριτηρίων, όπως επίσης η απεμπλοκή δυνάμεων από τη φύλαξη ευπαθών στόχων όπου δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας