Απόψεις

Το αεροπλάνο από την Βενεζουέλα

Connect the dots που λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξονες και θα δείτε πως η Ελλάδα κακώς συνδέει το όνομά της με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας.

Εδώ και λίγα 24ωρα η πολιτική αντιπαράθεση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και το κυβερνητικό αεροσκάφος από την Βενεζουέλα το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου και του δημοσιογράφου, Ιάσονα Πιπίνη, το αεροσκάφος, με διακριτικά YV2486, που ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA προσγειώθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 14:06 και, παρότι αρχικά ζήτησε να μείνει για μια ώρα για ανεφοδιασμό, τελικά παρέμεινε για περίπου τέσσερις ώρες και αναχώρησε στις 18.00.

Καλή τη πίστει δεχόμαστε πως το αεροσκάφος του Μαδούρο στο οποίο επέβαινε και ο Χόρχε Αρεάσα, υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος, έκανε στάση στην Αθήνα για ανεφοδιασμό. Αίσθηση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν στο αεροσκάφος της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο να προσγειωθεί στο έδαφός τους. Όντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον χώρο VIP του αεροδρομίου της Αθήνας δεν έγινε καμμία συνάντηση πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα.

Προκύπτουν, όμως, ορισμένα ερωτηματικά την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ ο Νίκολας Μαδούρο μοιράζει το χρυσό της Βενεζουέλας σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Από την μία έχουμε τον βουλευτή από την Βενεζουέλα, Χοσέ Γκέρα, ο οποίος είπε ότι το καθεστώς βγάζει συνεχώς χρυσό κρυφά και κατήγγειλε πως ο κ. Αρεάσα δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα άνευ λόγου. «Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», συμπλήρωσε. Και από την άλλη το δημοσίευμα των βρετανικών Times οι οποίοι τονίζουν σε ρεπορτάζ τους πως η πτήση είναι ύποπτη και πιθανόν να συνδέεται με την εξαγωγή χρυσού που κάνει ο Μαδούρο.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, η διαδρομή του αεροσκάφους ήταν τέτοια που υποδεικνύει πως σταμάτησε σε χώρες που έχουν άμεση σχέση με την αγορά χρυσού, την διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος.

Εάν συνδυάσεις όλα τα παραπάνω με την ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνει η ελληνική κυβέρνηση στον Νικολά Μαδούρο, τότε εγείρονται ερωτηματικά. Δεν είναι ούτε συνωμοσιολογία, ούτε θεωρίες του Σώρρα. Connect the dots που λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξονες και θα δείτε πως η Ελλάδα κακώς συνδέει το όνομά της με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post