Απόψεις

Το έγκλημα Τσίπρα στο Σκοπιανό

Αλήθεια τι περιμέναμε όταν υπογραφόταν η συμφωνία των Πρεσπών; Πως οι Σκοπιανοί θα αποδεχθούν πως δεν έχουν καμμία σχέση με την Μακεδονία;

Το κείμενο αυτό είχε ξεκινήσει αλλιώς κατηγορώντας τον Τσίπρα για το Σκοπιανό, μέχρι να ακούσω το βίντεο που δείχνει τον Ζόραν Ζάεφ στην βουλή των Σκοπίων να μιλά για Μακεδόνες στην Ελλάδα που θα διδαχθούν την μακεδονική γλώσσα.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Να λήξουμε το θέμα με τον Τσίπρα. Ο άνθρωπος είναι άσχετος, ανιστόρητος και αστοιχείωτος γι αυτό και δεν μπορεί να καταλάβει την ρητορική που θέλει την συμφωνία των Πρεσπών να είναι εγκληματική για τα εθνικά συμφέροντα. Από την άλλη δεν θέλει κιόλας, γιατί ανήκει στην συνομοταξία των νέων που στα 90ς φώναζαν πως «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και η Μακεδονία στα βουνά της», την ώρα μάλιστα που ο χρόνος για μελέτη ήταν λιγοστός λόγω των καταλήψεων.

Ο Ζόραν Ζάεφ τώρα, όχι απλά φέρεται να είπε όλα όσα του καταλόγισαν, αλλά το έκανε και με ιδιαίτερο πάθος. Ο άνθρωπος είναι βαθειά ακροδεξιός, όπως είναι και ο Έντι Ράμα τον οποίον πριν μερικά χρόνια, όταν εξελέγη, οι εν Ελλάδι χαμογελάκηδες καρεκλοκένταυροι τον αποθέωναν.

Αλήθεια τι περιμέναμε όταν υπογραφόταν η συμφωνία των Πρεσπών; Πως οι Σκοπιανοί θα αποδεχθούν πως δεν έχουν καμμία σχέση με την Μακεδονία; Μας δούλεψαν ψιλό γαζί, έβαλαν Τσίπρα και Κοτζιά να υπογράψουν και τώρα ξεκινούν ξανά το παραμύθι του «Μακεδονισμού». Ίσως όχι με χλαμύδες αυτήν την φορά…

Ο Ζόραν ζάεφ και η Σκοπιανή κυβέρνηση, ό,τι κι αν πει δεν μπορούν να μαζέψουν αυτά που ειπώθηκαν. Ίσα ίσα ευτυχώς που τα είπαν και μας δίνουν την ευκαιρία να ακυρώσουμε την συμφωνία των Πρεσπών και να ξεκινήσουμε την διαπραγμάτευση για επίλυση του ονοματολογικού σε νέα βάση.

Ο Κυριάκος Μητσπτάκης κάλεσε όλους τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος της ιστορικής στιγμής και να μην την ψηφίσουν εάν και όποτε αυτή έρθει στην Βουλή. Ήρθε η ώρα να φανούν ποιοι βάζουν την καρέκλα πάνω από το συμφέρον της πατρίδας και του έθνους μας.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής στο EleftherosTypos.gr

Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν