Η Κραυγή του Ενστόλου

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ο Μεγάλος Ασθενής

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Όσοι έχουν βρεθεί στην ανάγκη του Δημόσιου Νοσοκομείου, δηλαδή το 95% των Ελλήνων, ξέρουν ότι το Ε.Σ.Υ συνεχίζει να δουλεύει ΧΑΡΗ στον ΗΡΩΙΣΜΟ των ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ Γιατρών, Νοσοκόμων αλλά και των άλλων εργαζομένων σ΄ αυτά καθώς επίσης και χάρη στους συνοδούς των ασθενών.

Το προσωπικό, στις ποικίλες υποστάσεις του, είναι κάθε χρόνο και λιγότερο αντί να αυξάνεται.

Και αυτή την εικόνα δεν μπορεί να την ανατρέψει ή να τη φτιασιδώσει καμία δημιουργική διαχείριση των αριθμών, σαν αυτή που επιχειρεί να εξωραΐσει την κατάσταση με τις κλίνες των Μ.Ε.Θ.

Ενα κρεβάτι, Δωρεά ή αγορά, ΔΕΝ μετράει σαν κλίνη καθώς χρειάζονται πολλά ακόμα, έμψυχα και άψυχα που λείπουν.

Αν λοιπόν δεν υπάρχει περισσευάμενος Τραυματιοφορέας και πώς να υπάρχει όταν δεν περισσεύει καν το αντισηπτικό ή τα γάντια μιας χρήσεως στ’ απολύτως θωρακισμένα Νοσοκομεία μας, οι Νοσοκομειακοί θα ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΝ τους συνοδούς του ασθενούς.

Κι αυτοί θα ψάξουν να βρουν καροτσάκι, θα τον ανεβάσουν κάνοντας συχνά και κινήσεις ατσούμπαλες, θα τον τρέξουν στο Μικροβιολογικό και στο Ακτινολογικό και πάλι πίσω για να πάρουν τ’ αποτελέσματα.

Έπειτα στον θάλαμο θα τον ταΐζουν και θα τον καθαρίζουν.

Και θα ξανατρέχουν στα εργαστήρια.

Στη μια ουρά μετά την άλλη χωρίς τσακωμούς αφού όλοι και το προσωπικό συνάμα μοιράζονται την ΙΔΙΑ απελπισία.

Αλλιώς δεν γίνεται.

Και θα συνεχίσει να μη γίνεται ώσπου, σαν από θαύμα, θα συναποφασίσουν οι πάντες, Γιατροί, Νοσοκόμοι, συνοδοί και ασθενείς ν’ ανέβουν στην ταράτσα του Νοσοκομείου και με την απειλή της ομαδικής πτώσης να εκβιάσουν τη φοβερή ευαισθησία της Πολιτείας που γίνεται εκθαμβωτικά φανερή κάθε φορά με την επιλογή Διοικητών ο οποίοι είναι ό,τι ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΟ στην Κομματική Επετηρίδα και στις υποχρεώσεις του Υπουργού Υγείας.

Τώρα λόγω του COVID-19 που οι τουριστικές προτεραιότητες τον άφησαν να δουλεύει ανεξέλεγκτα κατέβηκε στα Nοσοκομεία η Kυβερνητική ντιρεκτίβα που απαγορεύει την είσοδο στους συγγενείς – συνοδούς.

Γκρεμίζει δηλαδή το ΕΝΑ από τα ΚΥΡΙΑ στηρίγματα της Δημόσιας Περίθαλψης.

Και πώς;

Με τη γνωστή απερίσκεπτη βία των Εξουσιούχων που, δίχως στοιχειώδη γνώση του πεδίου, αποφασίζουν πανικόβλητοι μπροστά σε προβλήματα για τα οποία θα όφειλαν να έχουν προετοιμαστεί.

Θερινή ραστώνη;

Ναι.

Αλλά ακόμα και ο διδάχος ως προς αυτήν Πρωθυπουργός βρήκε να την καταγγείλει μόνο και μόνο επειδή οι χαλαροί Βουλευτές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ υπερψήφισαν την άρση Ασυλίας του Παύλου ΠΟΛΑΚΗ και το Κόμμα εκτέθηκε σε φιλικά Μ.Μ.Ε.

Έγκλημα, τω όντι.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας