Η Κραυγή του Ενστόλου

Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν μπορεί

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Η Ετυμηγορία στη Δίκη της Χρυσής Αυγής εκτός των πολλών άλλων ανέδειξε για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά την απουσία ενός ΣΤΙΒΑΡΟΥ ΠΟΛΟΥ ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ο άτσαλος και παρωχημένος τρόπος με τον οποίο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α επιχειρεί να στήσει το δικό του Αντιδεξιό Μέτωπο εκθέτει την Ηγεσία του σε κραυγαλέες αστοχίες, το Κυριακάτικο Πρωτοσέλιδο της «ΑΥΓΗΣ» ήταν μία ακόμα αυτοκτονική πιστολιά στον αέρα, παραχωρώντας ακόμα περισσότερο γήπεδο σε Δυνάμεις που τοποθετούνται στην Κεντροαριστερά.

Αλλά τι συμβαίνει όταν αυτές οι Δυνάμεις δυσκολεύονται τόσο πολύ ν’ αξιοποιήσουν τα ΑΥΤΟΓΚΟΛ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

Οδηγούνται αμφότερες σε καθεστώς καθήλωσης της Πολιτικής τους επιρροής, γεγονός που καταδεικνύουν και οι πρόσφατες Δημοσκοπήσεις.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΔΕΝ εισπράττει τίποτα από την ΟΡΙΑΚΗ έστω φθορά της Κυβέρνησης και το ΚΙΝ.ΑΛ ΔΕΝ εισπράττει τίποτα από τη στασιμότητα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αν θεωρήσουμε ότι το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα είναι για καιρό αντιμέτωπο με τις ωδίνες που δημιουργεί η πορεία μετάλλαξής του σε κάτι διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε σήμερα, ο προβληματισμός μεταφέρεται αυτομάτως στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μπορεί η εικόνα καθήλωσης του ΚΙΝ.ΑΛ ν’ αλλάξει;

Η απάντηση μπορεί να δοθεί με νέα ερώτηση:

«Γιατί ν’ αλλάξει τώρα ενώ υπήρξαν ανάλογες ευκαιρίες στο πολύ πρόσφατο παρελθόν;».

Και ιδανικότερες συνθήκες από τις σημερινές δύσκολα θα βρεθούν στο μέλλον. Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχουν Δομικά προβλήματα που εμποδίζουν το διάδοχο Σχήμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ ν’ ανοίξει τα φτερά του.

Φαίνεται ότι τα Ηγετικά προσόντα της νυν Προέδρου βρίσκουν απήχηση σ’ ένα στενό Κομματικό ακροατήριο και αδυνατούν να απευθυνθούν στους πολίτες που επέλεξαν στις τελευταίες εκλογές είτε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είτε κυρίως τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αυτό δηλαδή που εμφανιζόταν ως το βασικό προσόν της παρουσίας της Φώφης ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ στην Ηγεσία του  ΚΙΝ.ΑΛ, ο ΑΔΗΛΟΣ αλλά ΙΣΧΥΡΟΣ συναισθηματικός δεσμός με την ιστορική Πασοκική κοιτίδα, δεν αποκλείεται ν’ αποτελεί σήμερα τροχοπέδη για μια εκλογική εκτίναξη στο μέλλον.

Το ΚΙΝ.ΑΛ έχει ανάγκη από γερό φρεσκάρισμα σε όλα τα επίπεδα και η αλήθεια είναι ότι η σημερινή Πρόεδρος του Κινήματος έχει συμβάλει η ίδια στην ανανέωση προσώπων μέσα στο Κόμμα της. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν αρκεί για ν’ αλλάξει η μεγάλη εικόνα κι αυτό είναι το ζητούμενο.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας