Η Κραυγή του Ενστόλου

Το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας μας

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Είναι η ειλικρίνεια καλύτερη επικοινωνιακή Στρατηγική από την Προπαγάνδα;

Είναι η γενναία ανάληψη ευθύνης αποτελεσματικότερη από την επίρριψη ευθυνών;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1°:

Στα πρώτα πέτρινα χρόνια της Κρίσης, 2010 – 2012, πολλοί βρεθήκαν στη δύσκολη θέση να πρέπει να υπερασπιστούν τη χώρα μας στο Εξωτερικό απέναντι σ’ ένα τείχος προκατάληψης. Κάποιοι επέλεξαν να στηλιτεύσουν τις ευθύνες των Ευρωπαίων προκαλώντας μία ακόμα εχθρικότερη αντίδραση.

Αντιμέτωπος με αυστηρά Ακροατήρια είχες χάσει το παιχνίδι εάν δεν ξεκινούσες με ΓΕΝΝΑΙΑ Αυτοκριτική.

Για τα λάθη που κάναμε, την ευθύνη που ΕΜΕΙΣ έχουμε και στη συνέχεια να κάνουμε τις σκληρές θυσίες που άλλες χώρες είχαν ήδη κάνει για να καταστήσουν την Οικονομία τους βιώσιμη.

Μόνο τότε και αφού είχες εμπεδώσει την αξιοπιστία του δίκαιου Αναλυτή που σέβεται τους ακροατές του, μόνο τότε μπορούσες να προχωρήσεις στην Κριτική για τους χειρισμούς των Εταίρων, για το βαρύ Υφεσιακό μείγμα, για το λάθος τους να επιβάλλουν τόσο Υφεσιακά μέτρα που καθυστερούσαν την ανάκαμψη αυξάνοντας το κόστος για την Ευρώπη και τροφοδοτώντας Δημαγωγούς και Εθνικιστές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Πείθεις όταν συναντάσαι σ’ έναν κοινό τόπο με τις Αντιλήψεις, τις Αξίες και τα Συμφέροντα των ακροατών σου.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2°:

Στη δεκαετία του ’90 κατά την έξαρση του Μακεδονικού κάθε Έλληνας επέβαλλε στους ξένους ακροατές του μια υποχρεωτική διάλεξη για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διαμαρτυρόμενος ταυτόχρονα για την έλλειψη συμπαράστασης.

Ένα κρίσιμο ζήτημα σταθεροποίησης ενός μικρού και αδύναμου Κράτους αντιμετωπιζόταν με όρους ιστορικού Εθνοκεντρισμού και αλαζονικού Μαξιμαλισμού.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Η συγκατάβαση, η θυμηδία και η αντιπάθεια των ακροατών μας. Διήλθαμε μια μακρά περίοδο στην οποία κάθε τόσο μονολογούσαμε μελαγχολικά ότι κανείς δεν μας καταλαβαίνει.

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Στη Διεθνή επικοινωνία και Δημόσια Διπλωματία απέναντι στην Τουρκία η Ελλάδα έχει ένα πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ηθικό πλεονέκτημα. Η αντιδιαστολή ανάμεσα σε μια Φιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Δημοκρατία κι ένα Αυταρχικό, Μιλιταριστικό και Ισλαμοεθνικιστικό Καθεστώς είναι το ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ Διεθνές επικοινωνιακό όπλο της χώρας μας.

Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι ίδια με την Τουρκία και κάθε υποστήριξη της θέσης μας ΠΡΕΠΕΙ να ξεκινά με την υπόμνηση αυτή.

Επίσης η Ελλάδα είναι Εταίρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση και πιστό μέλος του Ν.Α.Τ.Ο ενώ η Τουρκία Ο Χ Ι.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας μας, όχι μόνο στη συγκρότηση της Κοινωνίας αλλά και στο πεδίο της Διεθνούς Δημόσιας Διπλωματίας, είναι ακριβώς ότι η Ελλάδα παραμένει μια ανθούσα, ανοιχτή και Πλουραλιστική Κοινωνία.

Μια χώρα στην οποία οι έκκεντρες, μειοψηφικές και αποκλίνουσες απόψεις έχουν εξέχουσα θέση στον Εσωτερικό Διάλογο τεκμηριώνοντας ακριβώς την υπεροχή μιας Δυτικής Κοινωνίας.

Μιας Κοινωνίας που αρνείται να μετατραπεί σε Στρατόπεδο που θα σημάνει σιωπητήριο για τις Αιρετικές απόψεις ώστε να μην αντλήσει τάχα από αυτές επιχειρήματα ο εχθρός.

Στο ΚΡΙΣΙΜΟ ερώτημα ποια είναι τα όρια ανάμεσα στην Αιρετική άποψη και στο Εθνικό συμφέρον η απάντηση είναι ότι σε μια Φιλελεύθερη Πολιτεία η αναζήτηση της αλήθειας συνιστά πατριωτικό καθήκον.

Κι η ελεύθερη αναζήτηση της αλήθειας προστατεύει την Εξουσία από τα λάθη στον προσδιορισμό και στην προαγωγή του Εθνικού συμφέροντος.

Όσο πιο ζωντανός, ευρύς και ρωμαλέος παραμένει αυτός ο Εσωτερικός Διάλογος τόσο εδραιώνεται το πλεονέκτημα της χώρας μας απέναντι σε γείτονες λιγότερο ανοιχτούς και λιγότερο ανεκτικούς.

Το εύρος του Πλουραλισμού των απόψεων για τα Εθνικά Θέματα είναι η Εθνική υπεροχή μας, ένα πλεονέκτημα που η χώρα δικαιούται ν’ ανεμίζει υπερήφανη αντί να το αντιμετωπίζει φοβικά.

Το άλλο είναι να μιλάς τη γλώσσα της μεγαλύτερης δυνατής ειλικρίνειας και ενσυναίσθησης προς τα έξω.

Ο Barack Hussein OBAMA κέρδισε τις νέες γενιές Μουσουλμάνων με μια ιστορική ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου όπου παραδέχθηκε ιστορικά λάθη των Η.Π.Α και διατύπωσε ένα σύγχρονο όραμα ειρηνικής συνύπαρξης.

Στον αντίποδα ο Donald John TRUMP πήγε στην έδρα του Ο.Η.Ε για ν’ ανακοινώσει το περίφημο “AMERICA FIRST”.

Εξαιτίας του η Δημοτικότητα της Αμερικής στη Δύση βρίσκεται σε ιστορικό Ναδίρ.

Στις Κοινωνίες της προσβάσιμης πληροφόρησης η Προπαγάνδα έχει στενά όρια.

Το “MY COUNTRY RIGHT OR WRONG” είναι χειρότερο από έγκλημα.

Είναι ΛΑΘΟΣ, για να θυμηθώ τον Γάλλο Επίσκοπο, Πολιτικό και Διπλωμάτη Charles Maurice de TALLEYRAND.

Ποια Ρητορική και Πολιτική προωθεί καλύτερα τα Εθνικά συμφέροντα;

Μια Ρητορική ενσυναίσθησης, πολυμέρειας, καλής γειτονίας, ανάδειξης κοινών Συμφερόντων και αναζήτησης συγκλίσεων και διαλλακτικότητας μαζί με αποφασιστικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία διαθέτει ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κεφάλαιο ήπιας ισχύος.

Μπορεί να εδραιωθεί στη Διεθνή Κοινή Γνώμη ως η χώρα που επεκτείνει την PAX EUROPEA στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια κι όχι ως εκείνη που εισάγει τις Βαλκανικές διενέξεις και την αστάθεια της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη.

Λεπτή διάκριση αλλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ουσιαστική.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας