Εθνικά Θέματα

Το Μήνυμα «ΦΩΤΙΑ» Του Ελληνικού Στόλου Για Τον Διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας (Vid)

Τώρα αρχίζουν όλοι και καταλαβαίνουν…

«Οι Τούρκοι θα αποσύρουν ένα πολεμικό πλοίο από το Αιγαίο ή την ανατολική Μεσόγειο, ένα πλοίο θ’ αποσύρουμε κι εμείς».

Με τα παραπάνω λόγια ως οδηγό, θα προχωρήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τις επόμενες ημέρες. Αυτή είναι η απάντηση στην παρατεταμένη τουρκική προκλητικότητα, η οποία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον έναν μήνα σε διάρκεια, καθώς και στην υποτιθέμενη τουρκική ετοιμότητα για… ειλικρινή διάλογο.

Άλλωστε οι Τούρκοι δεν θέλουν διάλογο με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά να προωθήσουν της επιδιώξεις τους σε σχέση με την εφαρμογή του σχεδίου «Γαλάζια Πατρίδα» (μισό Αιγαίο, εξάπλωση στην Μεσόγειο κτλ.).

Ως εκ τούτου, το Πολεμικό Ναυτικό είναι εδώ για να υπενθυμίσει στους Τούρκους πως μετά τον διάλογο θα τους περιμένει…

Μάλιστα, σημειώνεται από πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, ότι αποκλιμάκωση δεν σημαίνει πως οι πάνω από δέκα μονάδες επιφανείας του στόλου που επιτηρούν σ’ όλη την οριογραμμή, από την Σαμοθράκη έως την Στρογγύλη, θα γυρίσουν κι αυτές στον ναύσταθμο. Οι θέσεις τους είναι στα ακριτικά λιμάνια και στο πλευρό των νησιωτών για παν ενδεχόμενο!!!

Άλλωστε, η Άγκυρα διατηρεί τις τεχνητές εντάσεις. Η έκδοση της νέας Navtex για τις 17 Σεπτεμβρίου, που αφορά άσκηση με πυρά σε Διεθνή αλλά και χωρικά ύδατα της Τουρκίας, ουσιαστικά κρατά ακόμη περισσότερο μονάδες επιφανείας στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αιγαίου, κοντά στο Καστελόριζο, καθώς αυτό έχουν στο στόχαστρο οι Τούρκοι.

Αν δεν γυρίσουν πίσω, αυτά τα πλοία δεν έχουμε τέλος συναγερμού από το Πολεμικό Ναυτικό.

Πάντως, όλοι αρχίζουν και αντιλαμβάνονται στην Ελλάδα πως απέναντί μας δεν βρίσκεται μία δυτικότροπη χώρα, αλλά μία ισλαμική, η οποία έχει συγκεκριμένο σχέδιο και δεν είναι διατεθειμένη για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με βάση την νομιμότητα.

Το Πολεμικό Ναυτικό, όμως, αυτό το ξέρει εδώ και καιρό και επομένως στέλνει μήνυμα «φωτιά» στην Άγκυρα πως μετά την αποτυχία στον διάλογο ο Στόλος μας θα είναι εκεί.

Πηγή: https://peiraxtiri.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας