Εθνική Άμυνα

Το Σώμα Υπαξιωματικών και τα προφανή θέματα που προκύπτουν

Το “Σώμα Υπαξιωματικών”, είναι μια ιδέα που έρχεται και επανέρχεται τα τελευταία χρόνια. Ποτέ δεν προχώρησε, γιατί τα ζητήματα που προκύπτουν είναι τόσα, ώστε οι εμπνευστές έβαζαν το θέμα στο ψυγείο.

Να αναφέρουμε τα πιο προφανή:

1. Θα πρέπει να προβλεφθεί νέο μισθολόγιο. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο σημερινός ΥΦΕΘΑ ήταν Αρχηγός ΓΕΣ, όταν υποβλήθηκαν οι προτάσεις των Γενικών Επιτελείων για το ισχύον μισθολόγιο που προβλέποι ότι δύο Αξιωματικοί ιδίου βαθμού (1 προέλευσης ΑΣΕΙ και 1 ΑΣΣΥ) οι οποίοι ασκούν τα ίδια καθήκοντα και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις αμείβονται διαφορετικά διότι ο εκ ΑΣΕΙ ανήκει στην κατηγορία Α και ο εκ ΑΣΣΥ στην κατηγορία Β.

2. Θα πρέπει να αλλάξουν τα καθήκοντα που θα ασκούν οι Υπαξιωματικοί. Δεν μπορεί ο Αρχιλοχίας ετών 40+ να ασκεί τα καθήκοντα του Ομαδάρχη.

3. Θα πρέπει να προβλεφθούν θέσεις στα ΚΑΑΥ.

4. Θα πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός στέγασης στα οικήματα. Με τον ισχύοντα κανονισμό οι Συνταγματάρχες (ανεξαρτήτως καθηκόντων-θέσεων ευθύνης) μένουν κατ’ εξαίρεση στα ΣΟΑ για απεριόριστο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα είδικά στην Αθήνα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

5. Θα πρέπει να αλλάξει η κατανομή των θέσων εξωτερικού.

6. Θα πρέπει στα γραφεία μεταθέσεων των Υπαξιωματικών να οριστούν προϊστάμενοι ίδιας προέλευσης και όχι να ορίζονται οι τύχες τους από Αξιωματικούς εκ ΑΣΕΙ.

7. Τι θα γίνει με τους ΕΜΘ-ΕΠ.ΟΠ;

Πηγή: https://www.militaire.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας