Απόψεις

Το θράσος των πρεσπαδόρων…

Στις 20 Σεπτέμβρη 2014 ο Τσίπρας έκανε τη δήλωση που θα τον συνοδεύει στην υπόλοιπη πολιτική καριέρα του: «Τώρα τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αναρωτιέμαι αν εμπνεύστηκε το σύνθημα από μια άλλη ιστορική του δήλωση: «Εμείς ερχόμαστε από πολύ μακριά»!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Και δε βρέθηκε ως τώρα ένας συνάδελφος να τον ρωτήσει: Δηλαδή, πόσο μακριά υπολογίζεις τον Γράμμο και το Βίτσι που εμφανίζεσαι εσύ τώρα ως κληρονόμος τους;

Τα πέντε σχεδόν χρόνια που πέρασαν, κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ στριμωχνόταν είτε από τις ποικίλες κωλοτούμπες του είτε από την ανέχεια των Ελλήνων, όλο και κάποιος θυμόταν κάτι σαν τα γουναράδικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο διχαστικός λόγος του εξασφαλίζει ακροατήριο.

Προχθές. όμως ο Χρ. Γιαννούλης, που φαίνεται ότι διαθέτει απίστευτο θράσος ώστε να τολμά να κατέβει στις εκλογές ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μας αποκάλυψε ότι «αυτοί δεν έμαθαν να πολιτεύονται με τη λογική του 1940, του 1950 και του 1960». Κατ’ αρχάς ας πληροφορήσει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Χ. Γιαννούλη ότι η λογική του 1940 επέβαλε στους Ελληνες να πολεμήσουν κατά των Ιταλών και των Γερμανών. Η λογική του 1950 επέβαλε στους Ελληνες να ξανακτίσουν χωριά και πόλεις που είχε ρημάξει ο Εμφύλιος. Η δε λογική του 1960 είναι περίπου αυτό που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ: Να επαναφέρει το Διχασμό. Και ο Χρ. Γιαννούλης είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει ότι θέλει να αποφύγει. Ας κοιταχτεί στον καθρέφτη του και ας επαναλάβει ότι ενώ «εμείς τους είχαμε κλείσει στις τρύπες τους, κι εμείς… ξετρυπώσανε».

Ο Χρ. Γιανούλης και οι άλλοι γιαννούληδες που περιφέρονται στη Μακεδονία εισπράττοντας την περιφρόνηση των πολιτών είναι εντελώς ακατάλληλοι για να τους τιμήσουν οι Μακεδόνες με την ψήφο τους.

Οχι μόνο γιατί ως… πρεσπαδόροι προτρέπουν τους Ελληνες να κάνουν στα Σκόπια επενδύσεις, ώστε να ενισχυθεί η οικονομία των Σκοπίων! Αλλά γιατί πήρε τη σκυτάλη από τον Σεπτέμβρη 2014 και τρέχει πάλι το «εμείς ή αυτοί». Μετά τη δεινή ήττα που υπέστη η Ελλάδα, εν καιρώ ειρήνης, από την κυβέρνηση Τσίπρα στο Μακεδονικό, χρειάζεται να εκλεγεί στην Κεντρική Μακεδονία περιφερειάρχης με ισχυρό πατριωτικό φρόνημα, συναίσθηση της καταστροφής που έχει συμβεί στα εθνικά μας συμφέροντα και πρόγραμμα να ισχυροποιηθεί η Μακεδονία εν τω συνόλω της.

Αυτό απλά σημαίνει ότι ο Γιαννούλης δεν διαθέτει τα στοιχειώδη για να αναλάβει μια τόσο καίρια θέση. Αυτό απλά σημαίνει ότι οι περιφερειάρχες της Μακεδονίας πρέπει να έχουν κοινή εθνική πολιτική. Και ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι ενδιαφέρεται σφόδρα για την εθνική πολιτική των Σκοπίων. Ας πάει εκεί να διεκδικήσει την ψήφο τους…

Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post