Εθνικά Θέματα

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ισχυρίζεται ότι εντόπισε τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια- Έδωσε και προπαγανδιστικό βίντεο

Τα ελληνικά υποβρύχια δεν είναι «αόρατα» ισχυρίζεται με καθυστέρηση 10 ημερών το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας – Εδωσε και βίντεο

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δημοσιοποίησε φωτογραφίες και βίντεο και ισχυρίζεται ότι εμφανίζονται ελληνικά υποβρύχια σε μια προσπάθεια να διαψεύσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που υποστήριξε πως «καθ’όλη τη διάρκεια της κρίσης, οι Τούρκοι δεν βρήκαν ποτέ τα ελληνικά υποβρύχια«. Είναι προφανές ότι οι επιχειρησιακές επιτυχίες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «πόνεσαν» τους Τούρκους που επιχειρούν αντιπερισπασμό.

«Απάντηση στην ελληνική προπαγάνδα, τα αόρατα υποβρύχια εμφανίστηκαν», αναφέρουν σε δημοσιεύματά του τα τουρκικά ΜΜΕ διακινώντας φωτογραφίες και βίντεο που σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας σε αυτά απεικονίζονται ελληνικά υποβρύχια, επιχειρώντας να υποστηρίξουν ότι είχαν πάντα υπό την εποπτεία τους τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι οι φωτογραφίες που φέρνουν στη δημοσιότητα καταρρίπτουν το επιχείρημα της ελληνικής πλευράς, ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια και τονίζουν ότι υπό την παρακολούθηση του Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, ήταν όχι μόνα τα υποβρύχια, άλλα όλες οι δραστηριότητες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο που έδωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας στα ΜΜΕ της χώρας ως απάντηση στην ελληνική πλευρά, με καθυστέρηση βέβαια περισσότερων από δέκα ημερών. Καθυστέρηση που φυσικά δημιουργεί πολλές επιφυλάξεις για το κατα πόσον τα προπαγανδιστικά βίντεο είναι πραγματικά και όντως απεικονίζουν τα ελληνικά υποβρύχια.

Παναγιωτόπουλος: Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, οι Τούρκοι δεν βρήκαν ποτέ τα ελληνικά υποβρύχια

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε εκφράσει μετά την προσωρινή όπως φάνηκε αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, την ικανοποίησή του για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υποβρυχίων που διαθέτει η χώρα μας.

«Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι Τούρκοι. Έχουν ένα σιωπηλό σύστημα που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά!», σημείωσε με νόημα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε αναφερθεί μιλώντας στη Βουλή σε εκείνη την φιλολογία για τα υποβρύχια που γέρνουν και σημείωσε ότι όντως στις πρώτες δοκιμές παρατηρήθηκε μια κλίση. Ομως όπως εξήγησε, αυτό είναι φυσιολογικό σε ένα πρωτότυπο σκάφος: «Διορθώθηκε αυτή η ελάχιστη κλίση, παραλήφθηκαν σε άριστη κατάσταση τα υποβρύχια και απέδειξαν την αξία τους στην πρόσφατης κρίση! Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι Τούρκοι.

Πηγή: https://www.thetoc.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας