Πολιτική

Οι Τουρκοκύπριοι όμηροι της Τουρκίας – Το παραλήρημα Ακιντζί

Σε μεγάλη απελπισία έχει πέσει ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μετά το τουρκικό βατερλό στο Κραν Μοντάνα, που οδήγησε σε μια εκ νέου ομηρία της τουρκοκυπριακής μειονότητας στα νύχια της ισλαμιστικής Άγκυρας,

ενώ οι ελεύθερες περιοχές της Κύπρου προχωράνε στην πρόοδο μέσα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, σε πρωτοφανή αμηχανία που εκφράζεται ως παραληρηματική μπουρδολογία, ισχυρίστηκε ότι στη διάσκεψη για το Κυπριακό, υπήρξαν διαφωνίες και στο περιουσιακό, στο εδαφικό και στο θέμα της πολιτικής ισότητας και έκανε λόγο για «χίλια δυο παιχνίδια» προκειμένου να μην υλοποιηθεί το αίτημα για μια θετική τουρκοκυπριακή ψήφο στους ομοσπονδιακούς θεσμούς που δεν θα υπήρχε αριθμητική ισότητα.

Τότε συμφωνούσε, τώρα διαφωνεί το άβουλο ανθρωπάκι μαριονέτα των ισλαμιστών.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι θέλει να εξηγήσει στον γ.γ του ΟΗΕ τους λόγους που δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα η διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα και υποστήριξε ότι αυτό δεν έγινε μόνο λόγω της μη συμφωνίας στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

Θέλει να του πει, αυτός ο κουτοπόνηρος εξωμότης Έλληνας μουσουλμάνος, διότι όλοι οι Τουρκοκύπριοι είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες, ότι τόσο η τουρκική όσο και η τουρκοκυπριακή πλευρά επέδειξαν «περισσότερη από την απαραίτητη ευελιξία για την επίτευξη μιας λύσης» και ότι ο ίδιος σε αυτή τη διαδικασία «δεν ήταν μια φιγούρα (κομπάρσος), αλλά έλαβε ενεργό μέρος».

Τουλάχιστον έχει αυτογνωσία ότι ήταν διακοσμητικός στις συνομιλίες, ότι ήταν απλά ένα τουρκικό πιόνι εις βάρος της πατρίδας του και των συμφερόντων των ομοθρήσκων του.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά θα αξιολογήσει προσεκτικά την κατάσταση, είπε ο κ. Ακιντζί, προσθέτοντας ότι όλα τα τουρκοκυπριακά κόμματα συμφωνούν ότι επιθυμούν μια σχέση μεταξύ ίσων με τους Ελληνοκύπριους και ότι δεν πρόκειται να γίνουν «μπάλωμα» σε αυτούς, αλλά «ούτε και πρόκειται να εγκρίνουν μια σχέση που θα τους μετατρέπει σε επαρχία της Τουρκίας».

Η δήλωση αυτή φανερώνει και το τρομερό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι Τουρκοκύπριοι εξαιτίας της τουρκικής κατοχής και της τουρκόφιλης ηγεσίας τους που έχει υποταχθεί πλήρως στον Οθωμανό κατακτητή.

Στον απόηχο των εξελίξεων στο Κυπριακό, στα κατεχόμενα ξεκινά μια νέα συζήτηση.

Κύκλοι της τουρκοκυπριακής αριστεράς και των τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης συζητούν το ενδεχόμενο της παραίτησης του Μουσταφά Ακιντζί.

Η εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου, επικαλούμενη εκπρόσωπους της τουρκοκυπριακής αριστεράς, γράφει ότι το 2015 ο Μουσταφά Ακιντζί ανέλαβε την ηγεσία της κοινότητας του με την υπόσχεση ότι θα έφερνε την λύση του Κυπριακού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Έχοντας αποτύχει σε αυτό τον στόχο του, σήμερα δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για την παραμονή του κ. Ακιντζί στο ανώτατο αξίωμα της κοινότητας του», υποστηρίζουν τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι και υποστηρικτές της τουρκοκυπριακής Αριστεράς.

Πηγή: https://www.el.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post