Εθνικά Θέματα

Τουρκία: 300 γιατροί επισημαίνουν την ραγδαία εξάπλωση του ιού

Περισσότερα τεστ για τον κορονοϊό ζητούν από το τουρκικό κράτος 300 Τούρκοι γιατροί, επισημαίνοντας ότι η πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτητα στη χώρα και ότι μοιάζει περισσότερο με την Ιταλία και την Ισπανία, όπως μεταδίδει το philenews.com.

Στο κείμενο που υπέγραψαν οι 300 γιατροί αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «τα κρούσματα στη χώρα μας αυξάνονται με ταχύτητα”.

«Δυστυχώς μοιάζει περισσότερο με την Ιταλία και την Ισπανία”, αναφέρουν στο κείμενό τους και ζητούν να γίνονται όσο το δυνατόν περισσότερες εξετάσεις για κορονοϊό ώστε αυτοί που έχουν προσβληθεί από την νόσο να κρατηθούν μακριά από εκείνους που είναι υγιείς. Ζητούν ακόμη την ενίσχυση των μέτρων στις πόλεις όπου το ποσοστό των ασθενών είναι μεγαλύτερο, επισημαίνοντας ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας διάδοσης της επιδημίας είναι ‘ο περιπλανόμενος πληθυσμός’.

Προσθέτουν ότι πρέπει να διασφαλιστεί από το κράτος ότι για ένα διάστημα όλοι θα μείνουν στο σπίτι. Οι 300 γιατροί επισημαίνουν ακόμη την ανάγκη για άρση κάθε χρηματικής καταβολής σε κλινικές και τη διασφάλιση ότι κατά την περίοδο της πανδημίας τουλάχιστον όλα τα νοσοκομεία συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών κλινικών θα συμβάλουν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Ζητούν ακόμη τη λήψη μέτρων ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος οι λειτουργοί υγείας να προσβάλλονται από την νόσο, δια της παροχής όλων των αναγκαίων ιατρικών υλικών.

Πηγή: https://www.capital.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post