Άμυνα Διπλωματία

Τουρκία ΗΠΑ S400: Ο Ερντογάν θέλει να τα βρει με τον Τραμπ – Η Ρωσία έχει άλλη γνώμη

Τουρκία ΗΠΑ S400: Η Ρωσία σχεδιάζει να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο με την Τουρκία για προμήθεια συστημάτων αεράμυνας S-400.

Τουρκία ΗΠΑ S400Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,δήλωσε σύμφωνα με το NTV, πως Τούρκοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι θα καταβάλλουν προσπάθειες μέχρι τον Απρίλιο για τη διευθέτηση της διένεξης μεταξύ των δύο χωρών που οφείλεται στην αγορά εκ μέρους της Τουρκίας ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400. Ερωτηθείς πώς μπορεί να βρεθεί μια λύση στη διένεξη, ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους: «Υπάρχει μια διαδικασία που θα συνεχισθεί μέχρι τον Απρίλιο. Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών μας θα πραγματοποιήσουν αυτές τις προσπάθειες. Πρέπει να δούμε πού θα φθάσουμε μ’ αυτές τις προσπάθειες». Ταυτόχρονα, φημολογείται ότι η Ρωσία σχεδιάζει να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο με την Τουρκία για προμήθεια συστημάτων αεράμυνας S-400 στο πρώτο μισό του 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής του ρωσικού κρατικού εξαγωγέα όπλων Rosoboronexport, Αλεξάντερ Μίχεβ.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν δήλωσε  σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. ότι τα επιτόκια και ο πληθωρισμός στην Τουρκία οδεύουν προς τα επιθυμητά επίπεδα «παρόλες τις πιέσεις» και θα πέσουν σε μονοψήφια ποσοστά το 2020. Μιλώντας σε δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποιο επέστρεψε από το Κατάρ, ο Ερντογάν δήλωσε πως η μείωση των επιτοκίων και του πληθωρισμού θα είναι μόνιμη και πρόσθεσε πως, μόλις τα δύο ποσοστά γίνουν μονοψήφια, η οικονομία και το νόμισμα στην Τουρκία θα είναι «πολύ διαφορετικά».


Πηγή: https://www.alphafreepress.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post