Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Τούρκοι λιμενικοί κλέβουν παραγάδι από Έλληνες ψαράδες στα Ίμια

Στο βίντεο φαίνεται σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να προσεγγίζει το σκάφος των ελλήνων ψαράδων και τους κλέβει το παραγάδι με τα ψάρια.

Καλύμνιοι ψαράδες στα Ίμια καταγγέλλουν πως δέχτηκαν ένα ακόμη περιστατικό παρενόχλησης από λιμενικούς της ακτοφυλακής της Τουρκίας.

Στο βίντεο φαίνεται σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να προσεγγίζει το σκάφος των ελλήνων ψαράδων και τους κλέβει το παραγάδι με τα ψάρια.

Σύμφωνα με το βίντεο της ιστοσελίδας kalymnosnow.gr, ακούγεται ένας ψαράς να λέει στους Τούρκους: «Εντάξει οκ; Πάρτε το πάνω να φάτε ψάρια».

Ταυτόχρονα, ένας από τους Τούρκους φέρεται να τραβάει το παραγάδι πάνω στο σκάφος.

Το νέο περιστατικό παρενόχλησης σημειώθηκε στην περιοχή γύρω από τα Ίμια, με τους Καλύμνιους ψαράδες να καταγγέλλουν την απουσία σκάφους του λιμενικού της Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο

«Ξέρεις τι είναι να σου βγάζουν το όπλο στο ένα μέτρο;»

Στον Alpha μίλησε και ο Βασίλης Λύρας, ψαράς στο επάγγελμα, που περιέγραψε το περιστατικό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λύρας: «Εκεί που καλάραμε τα παραγάδια πήγε και έπιασε την άκρη που μολάραμε και ανέβασαν τα παραγάδια πάνω στην καταδίωξη και μετά τα έβαλαν σε μία σακούλα μαύρη μέσα και μας τα έδειχναν. Αυτό έγινε για πρώτη φορά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λύρας και συνέχισε:

«Άλλες φορές κόβουν το καλαδούρι και παρατάνε τα παραγάδια κάτω. Ξέρεις τι είναι να σου βγάζουν το όπλο στο ένα μέτρο;».

Πηγή: https://www.in.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας