Εθνικά Θέματα

Βάση του ΝΑΤΟ στο Μαυροβούνιο θα ενισχύσει τη «Μεγάλη Αλβανία»

Ποντγκόριτσα.

Η δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στην επικράτεια του Μαυροβουνίου, θα θέσει τα θεμέλια για τη «Μεγάλη Αλβανία», δήλωσε ο πρόεδρος του αντιπολιτευτικού κόμματος «Πράβε Τσέρνα Γκόρα», Μάρκο Μιλάτσιτς, καλώντας τους πολίτες του Μαυροβουνίου να μην επιτρέψουν την «στρατιωτικοποίηση και κατοχή» της χώρας.

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη συνοριακή με την Αλβανία περιοχή Πριλάνιε, όπου σχεδιάζεται η νατοϊκή βάση, είπε ότι η αμερικανική βάση δεν δημιουργείται προς όφελος των πολιτών του δήμου αυτού και του κράτους, αλλά ότι ευνοεί τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Σε βίντεο που δημοσίευσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ο Μιλάτσιτς αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θα δαπανήσει 17 εκατομμύρια ευρώ για ένα στρατόπεδο στο οποίο θα σταθμεύει ελιτίστικη νατοϊκή μονάδα 120 ανδρών σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων.

Όπως είπε, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είναι πρόθυμη να επενδύσει τόσα πολλά χρήματα σε μια ειδική νατοϊκή μονάδα αντί να φτιάξει εργοστάσια, όπου οι πολίτες θα μπορούσα να απασχοληθούν, να μην ξενιτεύονται οι πολίτες και να δώσει πραγματική αξία στην οικονομία.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην πηγή

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας