Συνεντεύξεις

Βασίλης Σταυρόπουλος: «Οραματιζόμαστε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια, ισονομία, Δημοκρατία, αλληλεγγύη για τους πολίτες της»

Από την Λούρου Σταυρούλα

Ο κύβος ερρίφθη, η ώρα των εκλογών έφτασε! Το gorganews μίλησε με τον υποψήφιο Βουλευτή στην Β’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Σταυρόπουλου, λίγες ώρες πριν οι Έλληνες κριθούν να αποφασίσουν για τον μέλλον της χώρας.

10917063_756137111140068_1570064777543577975_n

Σταυρούλα Λούρου: Κύριε Σταυρόπουλε, μιλήστε μας λίγο για εσάς.

Βασίλης Σταυρόπουλος: Δεν είναι εύκολό να μιλάς για τον εαυτό σου. Ας μην σας χαλάσω όμως το χατίρι . Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια γειτονιά της  Νίκαιας, μέσα σε μια οικογένεια Αριστερή. Ο πατέρας αγωνιστής στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης,  Μακρονησιώτης και πολιτικός κρατούμενος στα χρόνια της δικτατορίας. Η μητέρα αγωνίστρια της ζωής. Έτσι λοιπόν από μικρό παιδί γαλουχήθηκα με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Εκτός όμως των άλλων η παιδεία και το αγαθό της γνώσης είχε ιδιαίτερη θέση στην οικογένεια . Σπούδασα λοιπόν Φυσικός, εργάσθηκα στην ιδιωτική και στη συνέχεια στη Δημόσια εκπαίδευση  και σε μεγάλη ηλικία  κατάφερα και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα εκπαίδευσης. Είμαι παντρεμένος και έχω δυο γιους.

 

Σ.Λ.: Από μαθηματικός υποψήφιος βουλευτής. Πως προέκυψε αυτό στη ζωή σας;

Β.Σ.: Από τα μαθητικά μου χρόνια εντάχθηκα στις γραμμές της Αριστεράς. Στις σημερινές λοιπόν ιστορικές στιγμές, όπου η Αριστερά για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου διεκδικεί και θα πετύχει να πάρει στα χέρια της τις τύχες της χώρας, όλοι οι σύντροφοι πήραμε θέσεις μάχης. Μια τέτοια ισότιμη με όλες τις άλλες είναι και η θέση του υποψήφιου βουλευτή.

 

Σ.Λ.: Είστε υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Πειραιά. Τι αλλαγές πιστεύεται ότι χρειάζεται;

Β.Σ.: Η οικονομική κρίση χτύπησε περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή τις περιοχές του Πειραιά.  Μια περιοχή υποβαθμισμένη εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Η ανεργία, η αναβάθμιση των υποδομών, η αναβάθμιση των παροχών στην υγεία και την παιδεία, ο πολιτισμός, η βιομηχανική ανασυγκρότηση με το λιμάνι και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, θα είναι τα θέματα που θα αντιμετωπίσει και πρέπει να λύσει μια Αριστερή κυβέρνηση. Βέβαια όλα αυτά με τη στήριξη και την ενεργή συμμετοχή όλων των κοινωνικών φορέων.

 

Σ.Λ.: Πως οραματίζεστε το μέλλον της χώρας μας;

Β.Σ.: Οραματιζόμαστε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια, ισονομία, Δημοκρατία, αλληλεγγύη για τους πολίτες της. Μια χώρα με πολίτες περήφανους που δεν θα σκύβουν το κεφάλι, που δε θα νιώθουν φόβο. Πολίτες ασφαλείς με πρόσβαση στο δικαίωμα της εργασίας, της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού. Πολίτες που δε θα βλέπουν τα παιδιά τους άνεργα ή ξενιτεμένα.  Η χώρα μας και ο λαός της και αυτό δεν είναι σοβινιστικό, έχει προσφέρει πολλά και δικαιούται πολλά.

 

Σ.Λ.: Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές  της Κυριακής, θεωρείτε πιθανό το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών;

Β.Σ.: Θεωρώ ότι τη Κυριακή ο λαός μας  θα δώσει μια μεγάλη και καθαρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ. Με τη ψήφο του θα διώξει το πολιτικό προσωπικό που δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα, που ψήφισε  τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, που οδήγησε τη χώρα στην ύφεση και τη κοινωνία στα τάρταρα. Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει αυτοδύναμος για να ανασυγκροτήσει τη χώρα, για να αποκαταστήσει το αίσθημα της ασφάλειας  και της αξιοπρέπειας στους πολίτες της. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, κάτι που φυσικά απεύχομαι, ανάλογα και με τον πολιτικό χάρτη που θα έχει διαμορφωθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει με αίσθημα ευθύνης τις δυνατότητες προγραμματικής σύγκλισης,  με δυνάμεις που δεν υπηρέτησαν και δεν στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές.

 

Σ.Λ.: Τι εύχεστε για το μέλλον;

Β.Σ.: Καλύτερες μέρες,  με μια κυβέρνηση της Αριστεράς  και  με το λαό συμμέτοχο  και υποστηρικτή στη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια. Μια προσπάθεια που θα έχει στόχο την κοινωνική σωτηρία  μέσα από την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.