Σώματα Ασφαλείας

Βατραχάνθρωποι ΛΣ: Πραγματοποιώντας ρεσάλτο νύχτα με φουρτούνα πολλά μίλια νότια της Κρήτης (Video)

Η νέα επιτυχία των ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ήρθε να αποδείξει το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και ετοιμότητας της Μονάδας των βατραχανθρώπων του Λ.Σ καθώς την στενή επικοινωνία της Διώξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λ.Σ με τις Αμερικανικές αρχές και τη DIA ειδικότερα. Η επιχειρήση τόσο από πλευράς συλλογής πληροφοριών όσο και στο καθαρά επιχειρησιακό της επίπεδο ήταν απόλυτα πετυχημένη.

Συνολικά βρέθηκαν εξι τόνοι χασίς και ένα κοντέινερ με παραισθησιογόνα χάπια Captagon. Είναι το λεγόμενο ναρκωτικό των τζιχαντιστών. Το πλοίο ήταν σημαίας Συρίας με την ονομασία «ΝΟΚΑ». Το «ΝΟΚΑ» είχε αναχωρήσει από τη Λαττάκεια για τη Βεγγάζη της Λιβύης. Την επιχείρηση κατόπιν αξιόλογησης πληροφοριών πραγματοποίησε η Ομάδα Ειδικών Επεμβάσεων της ΜΥΑ/ΛΣ σε συνεργασία με ιπτάμενα μέσα και Περιπολικό Ανοιτής Θαλάσσης. Όπως μπορείτε να δείτε η Ομάδα Ειδικών Επεμβάσεων της ΜΥΑ προσέγγισε αθέατο το πλοίο και στη συνέχεια ανέβηκε σε αυτό. Εφαρμόζοντας τακτικές CQB έφτασε στη γέφυρα του πλοίου. 

Η ΜΥΑ/ ΛΣ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει δεκάδες τέτοιες επιχειρήσεις έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό από ξένες αντιτρομοκρατικές μονάδες και ειδικά από τους Αμερικανούς με τους οποίους έχει αναπτύξει συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα. 

Το Λ.Σ έδωσε στη δημοσιότητα και το «ρεσάλτο» της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών στο πλοίο. Το φορτηγό-πλοίο εδώ και ημέρες βρισκόταν σε λιμάνι της Σητείας με τις Αρχές να ψάχνουν στα αμπάρια του για ναρκωτικά ή όπλα. Τελικά, το πλοίο έφτασε τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου ξεκίνησε πιο ενδελεχής έλεγχος στα 18 κοντέινερ που υπήρχαν στο εσωτερικό του.

Πηγή:https://defencereview.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας