Εθνικά Θέματα

Βίτσας για τουρκικές προκλήσεις: Έχουμε σενάρια για όλα

Για την τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται στο Αιγαίο και τον κίνδυνο ενός «θερμού επεισοδίου», μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στο ραδιόφωνο του Real fm.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας, «για το ζήτημα του ‘θερμού επεισοδίου’, από τη μία μεριά δεν το φοβάμαι, από την άλλη μεριά έχουμε σενάρια για όλα».

Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε πως, «εμείς, ως υπουργείο, κάνουμε ότι πρέπει κατ΄αρχήν για να κατοχυρώνουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας, ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός και η πολιτική ζωή να προχωράει με ασφάλεια».

Ταυτόχρονα απέκλεισε συζήτηση για μείωση του αφορολόγητου στην παρούσα φάση τονίζοντας πως τώρα απαιτείται πολιτική λύση για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς επιπλέον μέτρα που θα επιβαρύνουν την κοινωνία.

«Στην παρούσα φάση και όπως έχουν τα οικονομικά της χώρας, δεν μπορεί να συζητηθεί αφορολόγητο», τόνισε το κυβερνητικό στέλεχος και πρόσθεσε:

«Το επιχείρημα που βάζουν οι δανειστές είναι ότι το 50% των Ελλήνων δεν πληρώνουν λόγω αφορολόγητου φόρους. Το ίδιο επιχείρημα έχει και το ακριβώς ανάποδο του, ότι το 50% των Ελλήνων ζει με κάτω από 700 ευρώ τον μήνα. Προσπαθώντας να πετύχουν κάτι, δείχνουν την οικονομική κατάσταση ενός πολύ μεγάλου μέρους του πληθυσμού».

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας