Εθνικά Θέματα

Βίτσας: “Η Πολεμική Αεροπορία πετάει πολύ λόγω τουρκικών παραβιάσεων”

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Στην παρέμβαση του, ο κ. Βίτσας εκτίμησε πως η Πολεμική Αεροπορία καταβάλει υψηλό τίμημα σε κόστος εξαιτίας των συχνών τουρκικών παραβιάσεων που αντιμετωπίζονται με αναχαιτίσεις των ελληνικών αεροσκαφών. Ο υπουργός υποστήριξε πως για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας αρκούν 50-60 πτήσεις την ημέρα για εκπαίδευση, εξάσκηση και τις ανάγκες του σώματος. Οταν όμως οι πτήσεις υπερβαίνουν τις 50-60 και φτάνουν τις 100-110 πτήσεις, τότε το κόστος αυξάνεται από το καύσιμα των μαχητικών αεροσκαφών και την συντήρηση.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός άφησε σαφείς αιχμές για τους εταίρους της Ελλάδας στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι: «Αν πραγματικά θέλουν να την βοηθήσουν μπορούν να βάλουν το χέρι τους ώστε να μην δημιουργούνται εντάσεις με την Τουρκία οι οποίες για την Ελλάδα σημαίνουν πέρα από τα άλλα και κόστος».

Ο Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με μαχητικά 5ης γενιάς, καταστώντας σαφές πως αν αυτό δεν επιτευχθεί, η πιθανή χρηματοδότηση δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με καινούργιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας