Άμυνα Διπλωματία

Βολές Άγκυρας σε Twitter: Είναι μια μηχανή προπαγάνδας

Ακόμη μια φορά η Τουρκία τα βάζει με το Twitter, αφού κατέβασε 7.000 λογαριασμούς ισχυριζόμενο πως γινόταν κρατική προπαγάνδα.

Το Twitter δεν έχει καμία σχέση με τη διαφάνεια και την ελευθερία της έκφρασης, καθώς είναι ένα εργαλείο προπαγάνδας που εμποδίζει τις απόψεις που θεωρούνται ασυμβίβαστες με εκείνες που προωθεί το ίδιο το δίκτυο, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών της Τουρκίας την Παρασκευή μετά το μπλοκάρισμα περισσότερων από 7.000 τουρκικών λογαριασμών για «επιχειρήσεις κρατικής πληροφόρησης».

Επίσης, το Twitter απέκλεισε περισσότερους από 32.000 λογαριασμούς που προέρχονται από την Κίνα, την Τουρκία και τη Ρωσία για παραβίαση των πολιτικών περί χειραγώγησης της  πλατφόρμας.

Οι «ψεύτικοι και επιβλαβείς λογαριασμοί» της Τουρκίας φέρεται να χρησιμοποιούνται για «ενίσχυση ενός ευνοϊκού πολιτικού αφηγήματος» για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτή η αυθαίρετη πράξη, που κρύβεται πίσω από το προκάλυμμα της διαφάνειας και της ελευθερίας της έκφρασης, έχει δείξει για άλλη μια φορά ότι το Twitter δεν είναι απλώς εταιρεία κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά μια μηχανή προπαγάνδας με ορισμένες πολιτικές και ιδεολογικές κλίσεις» ανέφερε ο Φαχρετίν Αλτούν σε δήλωσή του.Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι ισχυρισμοί ότι οι αποκλεισμένοι λογαριασμοί ήταν πλαστά προφίλ που σχεδιάστηκαν για να υποστηρίξουν τον Ερντογάν και τους οποίους διαχειρίζεται μια κεντρική αρχή είναι «αναληθείς».

Τον Μάρτιο του 2014, η Τουρκία μπλόκαρε για λίγο καιρό το Twitter και το YouTube για την ανάρτηση υλικού που σχετίζεται με σκάνδαλο διαφθοράς με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Η χώρα ήρε σύντομα την απαγόρευση αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η κίνηση ήταν παράνομη.

Πηγή: https://sputniknews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας