Άμυνα Διπλωματία

Βρετανία: Πρώην πρέσβης στην Τουρκία ο νέος επικεφαλής της MI6

Έχοντας υπηρετήσει ως πρέσβης στην Τουρκία, ο Ρίτσαρντ Μουρ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα το φθινόπωρο. Οι χρήστες του Twitter, πάντως, δεν άφησαν ασχολίαστη τη φοβερή ομοιότητα του ονόματος με τον Ρότζερ Μουρ, που έχει υποδυθεί τον διασημότερο κατάσκοπο της Βρετανίας, Τζέιμς Μποντ.

Ο νέος επικεφαλής των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών (SIS), γνωστές και MI6, είναι γεννημένος στη Λιβύη. Ο Μουρ σπούδασε στην Οξφόρδη και στη συνέχεια στο Χάρβαρντ.

«Επιστρέφει στη SIS με τρομερή εμπειρία και θα επιβλέπει τη δουλειά μιας ομάδας ανδρών και γυναικών που οι διαρκείς προσπάθειες σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο, είναι κρίσιμες για την ασφάλεια και την ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, για τον Μουρ.

​Ο νέος επικεφαλής της MI6 έχει υπηρετήσει ως πρέσβης της Βρετανίας στην Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2017. Έχει υπηρετήσει από διάφορα πόστα σε Βιετνάμ, Τουρκία, Πακιστάν και Μαλαισία.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση, ο Μουρ, που μπήκε στην MI6 το 1987, δήλωσε ότι ήταν χαρούμενος και ένιωθε τιμή που του ζητήθηκε να επιστρέψει ως επικεφαλής στην υπηρεσία του.

​​Οι χρήστες του Twitter δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός ότι επικεφαλής της MΙ6 έγινε άνθρωπος που ονομάζεται Ρ. Μουρ (R. Moore), θυμίζοντας τον διάσημο Βρετανό ηθοποιό Ρότζερ Μουρ (Roger Moore) που είχε υποδυθεί τον Τζέιμς Μποντ σε επτά ταινίες για τον πιο διάσημο κατάσκοπο της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Μουρ θα αντικαταστήσει τον Άλεξ Γιάνγκερ.

Πηγή: https://sputniknews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας