Ένοπλες Δυνάμεις

Βρετανία: Βγάζει στο σφυρί στρατιωτικές βάσεις

Η Βρετανική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει πόρους, βγάζει στο σφυρί, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συγκεκριμένα το Fort George, που κατά το παρελθόν είχε αποτελέσει σημαντική βάση τόσο για το Στρατό όσο και του Ναυτικού, στην περιοχή Londonderry, ψάχνει αγοραστή.

Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της βάσης, ώστε να είναι έτοιμη να τεθεί προς πώληση, με την αρμόδια Υπηρεσία Ανάπτυξης για την περιοχή να κινείται με γρήγορους ρυθμούς για την εύρεση αγοραστή.

Η στρατηγική του θέση, στις όχθες ποταμού, αποτελεί ιδανική τοποθεσία για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, με την προοπτική ότι θα προσφέρει διαρκή κοινωνικά και οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινότητα.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελεί βασική προτεραιότητα για την αναγέννηση του χώρου, γι αυτό και θα αποτελέσουν κριτήριο επιλογής στο διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου.

Το Fort George αποτελεί μέρος της βρετανικής ναυπηγικής βιομηχανίας από το 1912 και έγινε Βασιλική Ναυτική βάση το 1941 για επισκευές πλοίων, ενώ χρησιμοποιήθηκε επίσης ως βάση Στρατού από το 1971 έως το 2000 προτού αγοραστεί το 2005 από το Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος της Βρετανικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην πώληση περισσότερων από 50 στρατιωτικών βάσεων για την εύρεση πόρων που θα διοχετευθούν για αναπτυξιακά προγράμματα.

ITV

Πηγή: https://www.onalert.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας