Εθνικά Θέματα

«Ξεφτιλίζουν» την Ομογένεια: Άγριος καυγάς με Σκοπιανούς στην Γερμανία

Σε δύσκολη θέση ο Ελληνισμός παγκοσμίως λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Πριν ξεκινήσουμε το άρθρο να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Τσίπρας και Ζάεφ συμφώνησαν στον όρο «Βόρεια Μακεδονία» μόνο σε σχέση με το όνομα της χώρας σε διεθνή φόρα.

 Όλα τα άλλα, σύμφωνα με την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι «Μακεδονία» (εθνότητα, γλώσσα, λαός κτλ.).

Στην Διεθνή Εκθεση Βιολογικών Προϊόντων της Γερμανίας, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο, οι Σκοπιανοί στις γιγαντιαίες επιγραφές μπροστά από τα περίπτερα με τα προϊόντα τους έγραφαν «MACEDONIAN ORGANIC PARTNERS».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι συμμετοχές, στην διεθνή έκθεση, κάλυπταν κάθε γωνιά του πλανήτη, από την Βρετανία και την Ιταλία μέχρι την Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους Σκοπιανούς να καθιστούν σαφείς τις προθέσεις για την ονομασία τους στην διεθνή αγορά.

Στην πλειονότητά τους οι εκθέτες παρουσίαζαν τα προϊόντα τους υπό την ομπρέλα της χώρας τους. Αντίθετα, η Ελλάδα έδωσε το «παρών» με περίπου δέκα μεμονωμένα περίπτερα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», πρωί της Τετάρτης, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στους Σκοπιανούς εκθέτες και εκπροσώπους εταιριών από την Ελλάδα που πλησίασαν το περίπτερό τους και τους ζήτησαν το λόγο.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι χαρακτηριστικός της αποφασιστικότητας των Σκοπιανών να αποκαλούνται Μακεδόνες, κάτι που, ΞΑΝΑΛΕΜΕ, το επιτρέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, οι Σκοπιανοί της Έκθεσης δεν είχαν ούτε καν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αλλά το «Μακεδονία σκέτο».

  • «Είστε Ελληνες;», ρώτησαν τους Σκοπιανούς που στέκονταν στην είσοδο του περιπτέρου.
  •  Εκείνοι απάντησαν μονολεκτικά «όχι».
  • «Τότε γιατί έχετε αυτή την επιγραφή μπροστά στο περίπτερό σας; Πρέπει να την κατεβάσετε αμέσως», τους είπαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιριών.
  • «Δεν έχουμε εμείς την ευθύνη, το περίπτερο έχει σχεδιαστεί από το αρμόδιο υπουργείο της χώρας μας», ήταν η απάντηση.

Πράγματι, πρώτο στους διοργανωτές εμφανίζεται στην επιγραφή το υπουργείο της χώρας ως υπουργείο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και συγκεκριμένα ως «Μinistry of Agriculture Forestry and Water Economy Republic of Macedonia» (υπουργείο Γεωργίας, Δασοκομίας και Υδατοκαλλιέργειας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»).

Ξεφτιλίζουν λοιπόν και τους Έλληνες του Εξωτερικού, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι, μετά την επαίσχυντη Συμφωνία, να ανέχονται τις επιγραφές και τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών, οι οποίοι πήραν νομιμοποίηση για τα ψέματά τους από την ίδια την κυβέρνησης της Ελλάδας, που υπέγραψε στις Πρέσπες.

ΦΩΤΟ: eurokinissi
Πηγή: https://www.el.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post